kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar ısınacak - HARİTALI

Giriş Saati : 13.01.2009 09:27
Güncelleme : 13.01.2009 22:39
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurtta yağış beklenmiyor. Sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı yurt genelinde 2 ila 4 derece artacak.

Rüzgar genellikle doğu ve güneydoğu, yurdun doğu bölgelerinde kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinden sonra batısı ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Trakya (Edirne ve Kırklareli) ile bölgenin güneydoğusunda (Bursa, Balıkesir ve Bilecik) buzlanma ve don olayı görülecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinden sonra Kıyı Ege ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Uşak ve Kütahya) buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra göller yöresi parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Isparta, Burdur, Osmaniye ve Kahramanmaraş) buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde kuzeydoğusunda (Yozgat, Kayseri ve Sivas) kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde (Bolu, Karabük ve Kastamonu) kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geceçek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BURSA'DA BİR KİŞİ DONARAK ÖLDÜ

Bursa'da sığınma evine gitmeği reddeden bir kişi soğuktan donarak hayatını kaybetti.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde sokakta yaşayan bir kişi gece soğuktan donarak hayatını kaybetti. Sığınma evine gitmeyi reddeden Engin Deyim (54) Şehreküstü Mahallesi Sarıcasungur Sokak'ta bulunan Demirciler otoparkında esnafın yardımı ile kendisine yapılan kulübede yaşamaya devam etti.

Yurdu etkisi altına alan aşırı soğuklara rağmen küçük kulübesinden ayrılmayı reddeden Deyim'in cinazesi sabah saatlerinde otoparka gelen görevliler tarafından bulundu. Bursa'yı da etkisi altına alan ve geceleri sıfırın altına düşen hava sıcaklığına aldırmadan kulübesinde yaşamakta ısrar eden Deyim, sonunda hüzünlü bir şekilde hayata veda etti.

Her sabah olduğu gibi kulübesinden çıkmayan Engin Deyim'i merak eden otopark görevlileri, kulübenin kapısını açtıklarında Deyim'in soğuktan kaskatı kesilmiş bedeniyle karşılaştı. Olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri ise Deyim'in hayatını kaybettiğini tespit etti.

Aynı bölgede yaklaşık 30 yıldır bu şekilde yaşadığı belirtilen ve çevre esnafı tarafından bakılan Deyim'in uzun süredir otoparkta yapılan kulübede yaşadığı öğrenildi. Gece yaşanan soğuk havadan dolayı donarak öldüğü belirtilen Deyim'in küçük kulübesinde sabah saatlerinde sessizlik ve hüzün vardı. Esnaf tarafından kendisine yapılan küçük dünyasında uzun süredir yaşamını sürdüren Engin Deyim'in yakınlarının olmasına rağmen kimsenin sahip çıkmadığı belirtildi.

Olay yerine gelen yetkililer önce Engin Deyim'in cenazesini daracık kulübesinden çıkardılar. Ardından vücudunu inceleyen yetkililer, soğuktan oluşan morluklar karşısında şaşkınlık ve üzüntülerini gizleyemedi. Yapılan incelemenin ardından Engin Deyim'in cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Bursa Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; gece toprak üstü eksi 2 derece olan hava sıcaklığı, gündüz ise 12 derece civarında seyrediyor. Bursa'da şuan açık bir hava hakim olurken, cuma ve cumartesinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkili olacağı aktarıldı.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...