kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İhmalin belgesi tutanaklar

Ersan ATAR-ANKARA
03.01.2009
SABAH'ın ulaştığı, Başkent Doğalgaz A.Ş.'nin kritik iki tutanağı 7 üniversiteliyi öldüren ihmali net bir şekilde ortaya koyuyor..
* TUTANAK 1: DAİRENİN GAZI KESİLMEDİ
Olay yerine, gençlerin üst katındaki ailenin hastaneye kaldırılması üzerine gelen doğalgaz ekibi ilk tutanağı saat 05.09'da düzenledi. Bu tutanak, yetkililerin şimdiye kadar yaptığı "binanın gazı kesildi" açıklamasını net bir şekilde yalanladı. Görevli "yapılan işlemler" bölümüne aynen şu ifadeleri yansıttı:"Bina içinde gaz denetimi yaptım, önlem olarak 4 numaralı dairenin sayaçtan gazını kapatıp binadan ayrıldım."Bu tutanağa göre doğalgaz ekibi, Yeşilvadi apartmanının 4 numarasında oturan ve tıbbi müdahaleyle kurtarılan Koç ailesinin dairesinin doğalgazını kesmiş ancak, tıbbi müdahaleyi gerektiren gaz sızıntısına rağmen ne yaşamını yitiren gençlerin bulunduğu 3 numaranın ne de diğer dairelerin gazını kesmişti.

* TUTANAK 2: 09.00'A KADAR ZEHİRLİ GAZ
Doğalgaz görevlisinin, Özgür Turan Attila'nın halasının çağırdığı çilingir vasıtasıyla girildiği anda yani sabah saat 09.00'da düzenlediği ikinci tutanak ise 7 gencin üzerine sabah 09.00'a kadar zehirli gaz yayıldığını gösterdi. Gençlerin bulunduğu 3 numaralı daireye giren doğalgaz görevlisi sabah düzenlediği ikinci tutanakta bu gerçeği şu satırlarla aktardı: "Daire içinde 7 ölü olduğu tespit edildi. Kombi, baca gazını içeri veriyor. Kombi gazı kapatıldı." Bu tutanak aynı zamanda, 05.09'daki tutanaktaki, binanın doğalgazının ana vanadan kesilmediği, sadece üst kattaki 4 numaranın gazının kesildiği bilgisini de doğruladı.