kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kar köy yollarını ulaşıma kapadı

Giriş Saati : 03.01.2009 09:36
Güncelleme : 03.01.2009 22:06
Yeni Haber
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkili olacak.

Türkiye'nin Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiği belirtilen açıklamaya göre bugün, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz bölgesinde yağış bekleniyor.

Yağışların Marmara'nın kuzeydoğusu (İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya) ile Ege, Akdeniz ve Karadeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç bölgelerde kar biçiminde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Muğla, Aydın ve İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi genelinde ve Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması bekleniyor.

Pazar günü, iç ve doğu bölgelerde kar, kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak biçiminde olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde sürecek yağışların, Marmara'nın doğusu (Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik), Ege (bölge genelinde), Batı Karadeniz'in batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak) ile Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonunda gündüz sıcaklıklarının doğu bölgelerde 2-4 derece artacağı belirtilen açıklamada, sıcaklıkların diğer yerlerde değişmeyeceği, gece sıcaklıklarının ise özellikle iç ve doğu kesimlerde bulutlanmayla birlikte 4-6 derece artacağı kaydedildi. İlgililerin ve vatandaşların kuvvetli yağış, buzlanma ve dona karşı önlem almaları istendi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara Bölgesi:
Çok bulutlu, güney ve doğusu ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Edirne, Kırklareli, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Ege Bölgesi:
Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarında yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde (Afyon, Uşak, Kütahya) kar şeklinde olacak. Yağışların Muğla, Aydın ve İzmir illeri başta olmak üzere bölge genelinde kuvvetli olması beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz Bölgesi:
Çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz aralıklı yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların Batı Akdeniz'de kuvvetli olması beklenmektedir. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu Bölgesi: Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, orta Karadeniz'in iç kesimleri (Çorum, Tokat ve Amasya)kar yağışlı, zamanla Samsun ve Ordu çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah saatlerinde sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

687 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI


Yurtta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle Samsun, Ordu, Sinop, Sivas ve Kastamonu'da 687 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Orta Karadeniz Bölgesi'nin özellikle yüksek ve iç kesimlerde etkili olan kar yağışı ve buzlanma günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Halen Samsun'da 135, Sinop'ta 80, Ordu'da 144 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda köyün elektrik ve telefon hatları arızalandı. Yetkililer, rüzgar ve fırtına nedeniyle açılan köy yollarının tekrar kapandığını, bu nedenle çalışmaların güçlükle yürütüldüğünü bildirdi. Kapalı yolların açılmasında cenaze ve hasta bulunan köylere öncelik verildiği bildiridi.

SİVAS

Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 91 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Ekipler kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 köye elektrik verilemediği, 16 yerleşim biriminin de haberleşme sisteminin arızalı olduğu bildirildi.

Sivas'ı çevre illere bağlayan ana güzergahların ulaşıma açık olduğu belirtilirken, bazı bölgelerde buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli olması isteniyor.

KASTAMONU

Kastamonu İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, İnebolu'da 51, Abana'da 2, Azdavay'da 13, Bozkurt'ta 21, Cide'de 25, Çatalzeytin'de 23, Devrekani'de 10, Doğanyurt'ta 9, Küre'de 15, Pınarbaşı'nda 5, Şenpazar'da 18 ve Taşköprü 9 olmak üzere 201 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

TRAKYA BÖLGESİ

Edirne'de önceki gün görülen karla karışık yağmurun ardından hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesi sonucu kara yolları ekipleri gece boyunca Kapıkule Sınır Kapısı ve Lüleburgaz otoyolunda tuzlama çalışması yaptı.

Kırklareli'ne bağlı Demirköy ilçesinde ise kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı, kara yolları ekipleri buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmasını sürdürdüğü bildirildi.

Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bugün hava sıcaklığı Edirne ve Kırklareli'nde 0, Tekirdağ'da 3 derece ölçüldü. Yarın ise Edirne'de hava sıcaklığının en düşük -1, en yüksek 3, Kırklareli'nde en düşük 0, en yüksek 2, Tekirdağ'da is en düşük 2, en yüksek 5 derece olması bekleniyor.

Bu arada son 24 saatte Edirne'ye metrekareye 9.4, Kırklareli'ne 7.8 kilogram yağış düştüğünü belirten yetkililer, bu üç ilde yarın karla karışık yağmur beklendiğini kaydetti.

MUĞLA VE İLÇELERİNDE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Muğla ve ilçelerinde başlayan sağanak yağışın kuvvetini arttırarak süreceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''ihbar''da, Muğla ve ilçelerinde (Dalaman, Marmaris, Bodrum, Fethiye, Köyceğiz, Yatağan ve Milas) başlayan sağanak yağışın kuvvetini arttırarak sürmesinin beklendiği bildirildi.

İhbarda, yağış nedeniyle lokal su baskınlarına karşı tedbirli olunması istendi.

BAŞKENT'TE KAR YAĞIŞININ BUGÜN VE ÖNÜMÜZDEKİ 2 GÜN DAHA SÜRECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Başkent'te akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkili olan kar yağışının, bugün ve önümüzdeki 2 gün daha süreceği tahmin ediliyor.

Ankara'da dün akşam başlayan ve etkili olan kar yağışında ulaşımın aksamaması için Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehirler arası yollarla caddelerde tuzlama ve küreme çalışmalarını sabahın erken saatlerine kadar sürdürdü.

Belediyeye özellikle Eskişehir yolu tarafından çok ihbar geldiği bildirilirken, bazı yollarda kayan araçlar nedeniyle maddi hasarlı kazalar
oldu. Kar yağışının saat 03.00'e kadar aralıklarla devam ettiği Başkentte, parklardaki bazı havuzların da tamamen donduğu görüldü.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ankara'da kar yağışı bugün ve önümüzdeki iki gün devam edecek. Hava sıcaklığının da bugün en düşük -8, en yüksek 2 olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...