kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gözyaşları içinde toprağa verildiler

Giriş Saati : 03.01.2009 14:43
Güncelleme : 03.01.2009 22:06
Yeni Haber
Ankara'da yılbaşı gecesi karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden öğrencilerden İzmirli Özgür Turan Atila için Göztepe Spor Kulübü'nde tören düzenlendi.

Arkadaşları, Atila'yı İsyan Marşı'yla son yolculuğuna uğurlarken gazeteci baba Murat Atila, oğlunun, kocaman ve sevgi dolu bir yüreği olduğunu söyledi. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Özgür Turan Atila'nın sarı kırmızı çiçeklerle süslenmiş tabutu, ilk olarak Göztepe Gürsel Aksel Stadı'na götürüldü.

Buradaki törene babası Murat ve annesi Okşan Atila ile yakınları, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, Göztepe AŞ Genel Müdürü Gürsel Kuru, Göztepeli ve İzmirsporlu bazı futbolcularla çok sayıda taraftar katıldı. Törende Özgür'ün tabutunun üzerine Göztepe bayrağı ve kaşkolları örtüldü. Burada bir konuşma yapan baba Atila, törene katılanlara teşekkür etti.

Acılı baba, ''Hepinizden Allah razı olsun. Özgür, bu toprakların çocuğuydu. İzmir'de doğdu. Her İzmirli gibi o da bir efeydi. 'Alayına isyan, ölümüne Göztepe' diye yürürdü. Hepimizi çok seviyorum, çok sağolun.'' derken gözyaşlarını tutamadı. Göztepe Spor Kulübü İletişim Sorumlusu Ünver Ergün ise yaşadıkları acıyı kelimelerle tarif edemeyeceklerini belirterek, ''Sözün bittiği yerdeyiz. Özgür'ümüzü son yolculuğuna uğurluyoruz.'' şeklinde konuştu. Törende Özgür Atilla'nın çok sevdiği İsyan Marşı'nı hep bir ağızdan söyleyen taraftarlar, ''Özgür ölmedi, kalbimizde yaşıyor'' diye slogan attı. Tören boyunca oğlunun naaşının yanından ayrılmayan anne Okşan Atila güçlükle ayakta durabildi.

Cenaze, törenin ardından camları Özgür'ün fotoğraflarıyla süslenmiş cenaze arabasıyla Alsancak Hocazade Camii'ne götürüldü. Özgür Turan Atila, öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Güzelbahçe Mezarlığı'nda defnedilecek.

OĞUZHAN TOZBURUN'UN CENAZESİ MUSTAFAKEMALPAŞA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara'daki doğal gaz faciasında yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Oğuzhan Tozburun'un (19) cenazesi, babasının memleketi olan Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ocaklı köyünde toprağa verildi.

Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü Hazırlık Sınıfı öğrencisi olan Tozburun'un cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi morgundan alınarak köye getirildi. Ocaklı Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, Oğuzhan'ın Genelkurmay Başkanlığında görevli babası Albay Seyit Tozburun, öğretmen olan annesi Güler Tozburun, optik mühendisliği alanında doktora yaptığı ABD'de acı haberi alarak Türkiye'ye gelen ağabeyi Serhat, lise öğrencisi olan kardeşi Batuhan Tozburun, yakınları, liseden ve üniversiteden arkadaşları, askeri yetkililer, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, belediye başkan yardımcıları Önder Sarı ve Yaşar Köstereli katıldı.

Yoğun yağış altında yapılan törenden önce baba Seyit ve anne Güler Tozburun, caminin önünde taziyeleri kabul etti. Çok sayıda askeri yetkilinin törene çelenk gönderdiği gözlendi. Yakınları, çok bitkin olduğu gözlenen anne, baba ve çocuklarını teskin etmeye çalıştı. Oğuzhan Tozburun'un cenazesi, Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Alınmaz tarafından cenaze namazının kıldırılmasının ardından köy mezarlığında, geçen yılın mart ayında vefat eden babaannesi Münevver Ünsal'ın yanında defnedildi.

Oğuzhan'ın babası Seyit Tozburun'un, annesi Münevver Ünsal'ın 6 çocuğundan biri olduğu ancak çocuğu olmayan halasına evlatlık verilince halasının soyadını aldığı öğrenildi. Seyit Tozburun, cenaze töreninin ardından gazetecilerin, yaklaşık 30 dakika önce görevinden istifa ettiği bildirilen Başkent Doğalgaz AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir'in dünkü açıklamalarıyla ilgili soruları üzerine ''Hiçbir bilgim yok. Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum'' dedi.

Tozburun, ''hukuksal süreç başlatmayı düşünüyor musunuz?'' sorusunu ''Zaten savcılar olayla ilgili soruşturmayı yürütüyor. Ben bir şey söyleyemeyeceğim'' diye yanıtladı.

EROL CAN ÖZDOKUMACI'NIN CENAZESİ MANİSA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara'da doğal gaz faciasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Erol Can Özdokumacı'nın cenazesi, Manisa'da toprağa verildi.

Erol Can Dokumacı için Manisa Hatuniye Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, bir süre önce felç geçiren ve Ankara GATA'da tedavi gören baba Ahmet Özdokumacı, anne Zeliha Özdokumacı, ailenin yakınları, akrabaları, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Milletvekilleri Dr. Mehmet Çerçi, Erkan Akçay ile öğrenci arkadaşları katıldı.

Baba Ahmet ile anne Zeliha, Erol Can Özdokumacı'nın tabutunun yanında gözyaşları içinde taziyeleri kabul etti. Manisa Müftüsü Namık Hisar'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrasında, Erol Can Özdokumacı'nın naaşı, omuzlar üzerinde cenaze aracına bindirilerek Çatal Mezarlığı'na götürüldü. Bu sırada, baba Ahmet Özdokumacı, tekerlekli sandalyeye oturtularak 112 Ambulansa alındı. Anne Zeliha Özdokumacı da yakınlarının yardımıyla bir başka araca bindirildi. Erol Can Özdokumacı'nın cenazesi, Çatal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(AJANSLAR)