kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

03.01.2009
20 aday adayıyla rekor Sultangazi'de
AK Parti'de yerel seçimler için Türkiye çapında en çok aday adayı İstanbul'un yeni ilçesi Sultangazi'den çıktı. Gaziosmanpaşa'ya bağlı 14, Eyüp ve Esenler'e bağlı birer mahallenin katılımıyla kurulan Sultangazi, Türkiye'de 20 kişilik listeyle AK Parti içinde en çok aday adayı çıkartan yer oldu. Sultantepe ve Maltepe'den sonra en çok aday 15 kişiyle Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 20 mahalle ile 2 köyün bağlanmasıyla oluşturulan yeni ilçe Sancaktepe'den çıktı. Üsküdar ve Ümraniye'ye bağlı üç, Kadıköy'e bağlı yedi, Ümraniye'ye bağlı 3, Samandıra'ya bağlı 1 mahallenin katılımıyla oluşturulan Ataşehir'de ise AK Parti'den 13 aday adayı yarışıyor. Çekmeköy'de 10, AK Parti'nin en güçlü olduğu Fatih'te ise 12 aday adayı bulunuyor. Erdinç ERGENÇ / HABER MERKEZİ

First Class'ın ilk yolcusuna "özel" hizmet
THY'nin filosuna yeni katılan Boeing 777-300 ER tipi uçaklarla başlattığı First Class hizmetinin ilk yolcusu dün akşam Bangkong'a uçtu. Uçuştan iki saat önce özel bir araçla evinden alınarak Atatürk Havalimanı'na getirilen turizmci Nihat Genç, burada Prime Class hostesleri tarafından karşılandı. Güvenlik kontrol noktasından ve pasaport kontrolünden beklemeden geçiş yapan Genç, uçağın kalkış saatini beklemek üzere First Class yolcuları için hazırlanan bekleme salonuna alındı. Bir turizm firmasında görev yapan ve deneme amaçlı olarak First Class uçuş yaptığını söyleyen Genç'in, 12 bin 500 TL olan gidiş-dönüş uçak biletinin ücretini 180 bin uçuş miliyle ödediği öğrenildi.
Cevdet ÖZDEMİR / SABAH

"İstanbul: İki Kıta Birçok Kültür" çıktı
İstanbul'un kültür, finans ve spor şehri olarak ele alındığı "İstanbul: İki Kıta Birçok Kültür" adlı kitap yayımlandı. Richard Lellouche'nin yayıncılığını yaptığı, RLC tarafından Paris'te basılan kitabın ön sözünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yazdı. Gökmen Ergün'ün İstanbul'da ulaşım, İzzet Öztürk'ün İstanbul'da su ve atık yönetimi konularını ele aldığı kitapta, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası da anlatılıyor.

Paramotor Grubu 2009'u havada karşıladı
Tüm dünya özel partilerle yeni yılı kutlarken, İstanbul Paramotor Grubu 2009'u Zeytinburnu sahilinde havada uçarak karşıladı. Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı Denetleme Kurulu üyesi emekli İlhan Çakmak, Türkiye Paraşüt Milli Takımı eski üyesi Erdoğan Şanslı'nın yanı sıra aralarında üst düzey şirket yöneticisi, öğretmen, fotoğraf sanatçısı gibi paraşütçülerden oluşan grup üyeleri gece yeterli rüzgar gücünü bulamayınca gündüz saatlerinde Zeytinburnu sahilinde buluştu. Yamaç paraşütünün motorlu versiyonunu kullanan arkadaşlar, gökyüzünde yeni yıla "merhaba" dedi. Gökyüzünde bulunmanın apayrı bir keyif olduğunu söyleyen grup üyeleri herkesi paramotor kullanmaya davet etti.
Erdoğan YAPIK / SABAH