kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ayakkabı malzemesi üreten fabrika alev alev yandı

Giriş Saati : 03.01.2009 11:06
Güncelleme : 03.01.2009 22:06
Yeni Haber
Ayakkabı yapımında kullanılan malzeme üretimi ve satışı yapan fabrika alev alev yandı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın itafiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmaları sonucu söndürülebildi.

Güngören Sanayi Mahallesi Sancak Sokak'ta bulunan Yıldız Ayakkabı Malzemeleri isimli firmada, saat 02.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle binada bulunan alarmların çalması üzerine fabrika sahibi Ahmet Dönmez, kendi çabalarıyla alevleri söndüremeyince itfaiye ekiplerini aradı. Olay yerine gelen Merter itfaiyesi de yangını söndürmeyi başaramayınca, Bağcılar ve Bakırköy itfaiyelerinden takviye ekipler istendi. Binada bulunan yanıcı maddeler nedeniyle zaman zaman patlamalar da meydana geldi. Korkulu dakikaların yaşandığı yangın sırasında itfaiye ekipleri zor durumda kaldı. Suya katılan özel kimyasal ile desteklenen söndürme çalışmaları yaklaşık 2 saat sürdü.

İtfaiyeciler ekip arkadaşlarıyla yer değiştirerek yangını kontrol altına almaya çalıştı. İş yeri sahibi Ahmet Dönmez, yangına 2 adet söndürme tüpüyle müdahale ettiğini ancak başarılı olamadığını söyledi. Dönmez, "İçerde yanıcı maddeler ve ayakkabı yapımında kullanılan kimyasallar var. Alarmın çalmasıyla buraya geldim ve alevlerle karşılaştım; kendim müdahalede başarısız olunca itfaiye ekiplerini aradım." şeklinde konuştu. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren meşakkatli çalışmaları sonunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Öte yandan herhangi bir olumsuz duruma karşı da 112 ambulans ekipleri olay yerinde hazır bekletildi.

(CİHAN)