kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TEMİZLİKTE BİLE DELİNİR Basın toplantısında fleks bağlantı borusunu gösteren Başkentgaz Genel Müdürü Demir, "Vatandaşlar kombilerin yıllık bakımlarını yaptırsınlar. Temizlerken bile delinebilir" dedi.

Doğalgaz borusu yırtıktı peki gençlerin suçu ne?

ANKARA
03.01.2009
Başkentgaz Genel Müdürü Demir, kombi borusunun yırtık olduğunu ve gençlerin zehirlendiğini açıkladı. Tüm sorumluluğu üstlenen Demir, savcıların soruşturmaya kendilerini de dahil etmesini istedi..
Yeni yılda Türkiye'yi yasa boğan 7 üniversiteli gencin ölümüyle ilgili "ihmal" eleştirilerine uğrayan Başkentgaz'ın Genel Müdürü Veysel Karani Demir, ihmal olmadığını ancak sorumluluğu üstlendiğini söyledi. Demir, "Benim de o yaşlarda üniversiteye giden çocuklarım var. İlle bir sorumlu bulmak gerekiyorsa bu olaydaki tüm sorumluluğu üstleniyorum. Savcılara sesleniyorum, bizi de soruşturmaya dahil etsinler. Ama inanıyorum ki ekibimizin ihmali söz konusu değil" dedi. Demir, dün düzenlediği basın toplantısında, önceki gün meydana gelen olayla ilgili yapılan incelemeleri ve tutulan raporları açıkladı. Olay yerine giden Başkentgaz ekibiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Demir, olayı şöyle aktardı: "Arkadaşlarımız sokağa girdiklerinde, rahatsız olan aileyi ambulansa almışlar. Polis, 4 numaralı dairede zehirlenme ihbarı geldiğini anlatıyor. Arkadaşlarımız apartmana girerek gazı kesiyor. 4 numaralı daire de kimse yok, çünkü hastaneye götürülmüş."

'EVE GİRME YETKİMİZ YOK'
Kendilerine bir günde yaklaşık 800 ihbar geldiğini anlatan Demir, şöyle dedi: "Acil yönetmeliğimiz var. Apartmanın dış kapısı açıldığında ölçüm yapılmaya başlanır. Ölçüm yapılmadan apartmana girilmez. Bir ortamda doğalgaz ya da karbonmonoksit gazı varsa ölçüm aleti ses çıkarmaya başlar. Ekip, kendi can güvenlikleri için bu ölçümü yapmıştır. Evlerden dışarıya doğalgaz sızıntısı tespit edilmedi. Ekibin evlerin kapısını tek tek çalma ya da yanında çilingir taşıyarak eve girme yetkileri yok." İçeriye girilmesiyle ilgili olarak gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Demir, "Bir bürokrat olarak bunun araştırmasını yapıp, üst makamlara ileteceğim" dedi. Bilirkişi raporuna göre, gençlerin "ölümlerin olduğu dairede kombiden bacaya takılan alüminyum fleks bağlantı borusunun çürüdüğü, yırtık ve delik olduğunun anlaşıldığını" ifade eden Demir, bu nedenle yanmış olan atık gazın bacaya gitmeden ortama yayıldığının ve zehirlenmelerin bundan kaynaklandığının belirlendiğini kaydetti.

20 TL'YE TEMİZLİK
Demir'in açıkladığı rapora göre, dairenin üst katında oturan Koç ailesinin de "gerekli olan oksijeni sağlayan ventilasyonun (havalandırma kapağı) arasına kağıt koyarak kapattıkları için oksijenin gelmemesi üzerine zehirlendiklerini" söyledi. İtfaiye Daire Başkanlığı'nın daire başına 20 TL'ye baca temizliğini yaptığını anımsatan Demir, "Vatandaşlar kontrol ettirmeli" dedi.
Haberin fotoğrafları