kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
KAYA GENÇ
SİNEFİL

Yumurtayı yedik, sütü içiyoruz, bala hazırız

* İsyankâr süt çocuğu: Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf üçlemesinin ikinci bölümü Süt, bu hafta gösterimde.
Hatırlarsınız, epey tartışma yaratan, Sinan 'reklamcı-sanatçı- Cihangir'in sahibi' Çetin, Yusuf üçlemesinin ilk filmi Yumurta'ya en iyi film ödülü veren Antalya Film Festivali'ne kızmış, "Normalde bu insanlar, sinemaya gittiği zaman, 'Abi çok sıkıldım' diyecekleri filmi gidip orada birinci seçiyorlar," demişti. Çetin'e göre ödül, Mutluluk filmine gitmeliydi.
İkinci bölümde, Nejat İşler'in Yumurta'da canlandırdığı Yusuf'un annesiyle ilişkisini izleyeceğiz.
Fırat Yücel'e göre Süt, "Bir yandan 'ev'ine, alışılageldiğe, tanıdık ve güvenli olana sırtını dayayan, diğer yandan da o tanıdıklıktan uzaklaşmak, dağların, binaların ardında saklanan 'yeni'yle, bilinmeyenle yüz yüze gelmek isteyen bir gencin hikâyesi."

* Passengers kalmasın:
Yolcular'ın yönetmeni Rodrigo Garcia'yı yönettiği pek çok televizyon dizisinden hatırlayabilirsiniz. Carnivale, The Sopranos, Six Feet Under'ın çeşitli bölümlerinin yönetmeni olmak dışında Gabriel Byrne'lü psikoterapi dizisi In Treatment'ın yaratılışında pay sayibi olmak gibi özellikleri de var Garcia'nın.

* Yönetmen nasıl mutant oldu?
Mutant Günlükleri'ni ilk başta Alien 3'ün görsel efekt yönetmeni Stephen Norrington'ın yönetmesi planlanıyormuş, sonra vazgeçilmiş.
2009'un en merakla beklediğimiz filmlerinden Riot'un yönetmeni, besteci (Halloween, Christine ve The Fog'un müziklerini hatırlayın), yazar, oyuncu John Carpenter, "Olmaz dostlar," deyince sıra ilk Alien filminin sanat yönetmeni Roger Christian'a gelmiş. Ken Russell'ın Mahler'inde de çalışan Christian da reddedince en sonunda 39 yaşındaki genç yönetmen Simon Hunter'la anlaşmışlar. Alien gösterime girdiğinde 10 yaşında olan Hunter'ın bu ilk büyük filmi.

* Davetsiz'in blu-ray'i geldi: Davetsiz Gelen 2'nin sansürsüz Blu-ray versiyonu Amazon'da satılıyor. 2005 tarihli Reeker filminin devamı olan yapımda su gibi kan akıyor, kelleler kopuyor, vücutlar parçalanıyor, kan sevenler büyük bir zevkle Davetsiz Gelen 2'deki işkence sahnelerini izleyecektir.