kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Mekânın koltuklu bölümü, toplantılar için de tercih ediliyor.

İçinizdeki çocuğu ortaya çıkarıyor

TALYA ARDİTİ
01.01.2009
Büyüdük, evlendik, iş sahibi olduk diye içimizdeki çocuğa elveda demek zorunda değiliz. Mavra'da kahvelerinizi yudumlarken içinizdeki çocuğa hayat verebilirsiniz..
Galata'nın dar sokaklarından birinde, cumbalı eski binaların arasında karşımıza çıkan Mavra'nın camekânından içeri baktığımızda sempatik ambiyansıyla ilgimizi çeken çok şirin bir kafe görüyoruz. Ama Mavra, bildiğiniz kafelerden değil; çünkü raflarda sergilenen büyükler için tasarlanmış oyuncakları, kahvenizi içtiğiniz fincanı ve üzerinde oturduğunuz saldayeyi bile satın alabiliyorsunuz.
Yonca Akçay'ın ilk başta yarı kafe yarı seramik atölyesi olarak tasarladığı Mavra, iki ay önce açılmış olmasına rağmen o kadar rağbet görmüş ki, atölyeyi başka bir binaya alıp kafe bölümünü genişletme kararı alınmış. Şimdilik sadece mahalleli tarafından tanınan mekanın henüz açılışı bile yapılamamış. Ama ünü kulaktan kulağa yayılmaya başlamış bile...
Romanya'dan Arjantin'e kadar birçok ülkenin tasarımcılarının ürünleri bulunan Mavra'da önümüzdeki aylarda kurslar da verilmeye başlanacak. Bunlar arasında ocak ayında Çağrı Kutlu'dan heykel, şubat ayında Ömer Ozan Erdoğan'dan bez oyuncak ve henüz belli olmayan bir tarihte Akçay'ın vereceği seramik kursları var.
Hem Türk hem yabancı tasarımcıların ürünlerinin satıldığı mekânda, aralarında Cem Yücel ve Eralp Akyol'un tasarladığı mobilyaları, Elif Tanrıbilir'in yün oyuncakları, Atölye Afra'nın yastıkları ve Cem Dinlenmiş'in tişörtleri de bulunuyor. Akçay, yakında ekleyecekleri Kid Robot oyuncaklarının standı için de çok heyecanlı.
Oyuncakları ve tasarımı dışında, Mavra'daki mis gibi kahve kokusu ve girişte sağ tarafta sergilenen tatlılar ve kurabiyeler de cabası.
Saat 8.00'de kahvaltıyla açılan dükkânda, günde iki defa sıcak hamur işleri çıkıyor.
Pazar günleri 16.00'ya kadar açık büfe brunch servisi verilen mekân, 22.30'da kapanıyor.
Ara sıra plakların çalındığı mekânın koltuk bölümü tam bir oturma odası havasında. Mavra'nın espri içinde olmasını, oyuncaklarıyla anılmasını isteyen Akçay'ın değişik kafesi, soğuk kış günlerinde sıcacık ortamıyla içimizi ısıtacak ve birbirinden sevimli oyuncaklarıyla içimizdeki çocuğu ortaya çıkaracak gibi.
Haberin fotoğrafları