kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Gökçek, Ankara'yı Avrupa kenti yaptı"

01.01.2009
Ankara, Gaziantep ve Erzurum'da mevcut başkanlarla yola devam edeceklerini açıklayan Erdoğan, Gökçek'in Ankara'da yaptığı hizmetleri överek "Ankara, bir Avrupa kenti oldu" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerinde Ankara'da Melih Gökçek, Gaziantep'te Asım Güzelbey ve Erzurum'da Ahmet Küçükler'in yeniden partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı. Dün AK Parti genel merkezinde Ankara, Erzurum ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile Ankara'nın bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarını açıklayan Erdoğan, Akyurt'ta Gültekin Ayantaş, Altındağ'da Veysel Tiryaki, Kazan'da Lokman Ertürk, Keçiören'de Turgut Altınok, Yenimahalle'de Ahmet Duyar, Çamlıdere'de Hazım Canercan, Güdül'de Hüseyin Erdoğan ve Pursaklar'da Selçuk Çetin'i yeniden aday gösterdi.

GÖKÇEK'E 'KARDEŞİM' DEDİ
"Amacımız hiç kimseye koltuk dağıtmak değildir. Biz hizmet üretecek, sorunları çözecek belediye başkanları istiyoruz" diyen Erdoğan Gökçek'in rakibi Murat Karayalçın döneminde kuşların hava kirliliğinden ağaçlarda öldüğünü belirterek "Ankara, şimdi bir Avrupa kenti haline geldi" dedi. Eskiden Ankara'ya gelen yabancı konukların havaalanı yolunun Türkiye'ye yakışmadığını söylediklerini anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi gelen konuklarımız, 'Ankara, bu kadar kısa süre içinde nasıl değişti?' diye hayretlerini ifade ediyorlar. Boş alanda proje uygulamak kolaydır ancak Esenboğa yolu gibi gecekondularla dolu alanı yeniden imar etmek zordur. Bu nedenle Melih Gökçek kardeşimize ve emeği geçenlere özellikle teşekkür ediyorum." Bazı yerlerde hâlâ anket çalışmaları yaptırdıklarını, yoklamaları devam ettirdiklerini, ancak tüm adayların 15 Ocak'a kadar açıklanacağını belirten Erdoğan, eskiden bazı minibüslerin arkasında, "O şimdi asker'' yazısının yer aldığını anımsatarak, "Şimdi milletvekili, belediye başkanı olana kadar teşkilatla farklı bir ilişkide olma gayreti... O makama seçildikten sonra 'O şimdi milletvekili', 'O şimdi belediye başkanı' der de bağları koparırsa, bu olmaz'' dedi. Erdoğan, toplantının ardından, parti genel merkezinin balkonundan vatandaşları selamladı. Erdoğan, belediye başkan adaylarını açıklarken, Keçiören Belediye Başkanı Altınok, kalabalıktan ötürü salona ulaşamadı. Daha sonra salona giren Altınok, gazetecilerin soruları üzerine, "Yorum yok, yola devam'' dedi.