kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ersin Özince ve Halit Narin

Tefeci finans teröristidir hepimiz savaşmalıyız

31.12.2008
Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, BDDK Başkanı Bilgin gibi tefeci sorununa dikkat çekerek, "Kayıtdışı finans ülkemizde yaygın. Finans teröristleri yakalanmalı" dedi..
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'in geçen hafta söylediği, "Krizde en aktif piyasa tefeci piyasası" oldu açıklamasıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, BDDK Başkanı Bilgin'in açıklamalarının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, "Kredi verme yetkisi olan kuruluşlar bankalar, leasing ve faktoring şirketleridir. Kanunla yetkilendirilmiş kuruluşlar dışında hiç kimsenin kredi verme yetkisi yoktur. Bunun dışında kalan finans teröristlerinin yakalanması ve bunların halkımızı istismar etmesine son verilmesinde başta basın olmak üzere herkese önemli roller düştüğünü düşünüyorum'' dedi. Son dönemde başta reel sektör olmak üzere birçok kesimden kredi faizleri konusunda şikayet geldiğini anımsatan Özince, ''Türkiye'de esas sorun tefeciliktedir. Kayıtdışı finans ülkemizde yaygındır. Hep birlikte bununla mücadele etmeliyiz'' dedi.

MEVDUATIN VADESİ UZAMALI
Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) ile İş Bankası arasında sendika üyesi kuruluşlara uygun koşullarda kredi sağlanmasına ilişkin protokolün imza töreninde konuşan Ersin Özince, reel sektöre uzun vadeli fon sağlamanın kalıcı yolunun mevduat vadesini uzatmaktan geçtiğini kaydetti. Ersin Özince, "En iyi randıman devlet tahvilinde olmaya devam ederse, en çok o tercih edilecektir. Devlet borçlanmasına yönelen iç ve dış kaynakları Türk özel sektörüne yönlendirmenin önünü açmalıyız. Mevduat sahiplerinin ellerindeki parayı uzun vadelerle bankaya yatırmasının teşvik edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.