kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte AK Parti'nin adayları

Giriş Saati : 01.01.2009 14:39
Güncelleme : 01.01.2009 21:17
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerinde Ankara'da Melih Gökçek, Gaziantep'te Asım Güzelbey ve Erzurum'da Ahmet Küçükler'in yeniden partisinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu açıkladı.

AK Parti'nin Ankara, Erzurum ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile Ankara'nın bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla parti genel merkezinde tören düzenlendi.

Törende konuşan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Melih Gökçek'in, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ahmet Küçükler'in ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına da Asım Güzelbey'in yeniden aday gösterildiğini açıkladı.

Erdoğan, Ankara'nın bazı ilçelerinde de adayları açıkladı.

Akyurt'ta Gültekin Ayantaş, Altındağ'da Veysel Tiryaki, Kazan'da Lokman Ertürk, Keçiören'de Turgut Altınok, Yenimahalle'de Ahmet Duyar, Çamlıdere'de Hazım Canercan, Güdül'de Hüseyin Erdoğan ve Pursaklar'da Selçuk Çetin yeniden aday gösterildi.

"AMACIMIZ İNSANIMIZA HİZMETTİR"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizim amacımız hiç kimseye koltuk dağıtmak, makam sağlamak, paye vermek değildir. Biz hizmet üretecek, kentleri daha da güzelleştirecek, sorunları çözecek belediye başkanları istiyoruz. Bizim genel siyasette de yerel siyasette de temel amacımız, insanımıza hizmettir'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2009 yılının tüm dünyada barış, huzur ve esenlik içinde geçmesini temenni etti.

İnsanların öldürülmediği, kan akıtılmadığı, barışın egemen olduğu bir dünya, bir yıl temennisinde bulunan Erdoğan, özellikle, Türkiye'nin bulunduğu bölgede devam eden çatışmaların sona ermesini diledi.

Erdoğan, dün Suriye'ye giderek, Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile görüştüğünü, ardından Ürdün'e geçerek önce Kral Abdullah, sonra Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas ile görüşmeler yaptığını anımsatarak, bugün öğleden sonra da Mısır'a, 3 Ocak Cumartesi günü Suudi Arabistan'a gideceğini belirtti.

Ziyaret ve temaslarda temel amacın, bölgedeki ateşkesin süratle temini, ardından ambargoların kaldırılması olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Zira, tecrit edilmiş bir Filistin, Gazze halkının, bu kardeşlerimizin bu tecritten kurtulması, kurtarılması, bu ambargoların kaldırılmasıyla mümkün. Haziran 2008 ateşkes anlaşmasında ambargoların kaldırılması maddesi varken, ne yazık ki bu ambargolar kaldırılmadı. Süre dolduktan sonra da yeni bir süre, ambargolar kaldırılmadığı, anlaşmaya uyulmadığı için maalesef uzatılmadı. Temenni ederiz ki süratle ateşkes sağlansın, ambargolar kaldırılsın ve Filistin'de Hamas ile El-Fetih arasında ulusal uzlaşma gayretleri yeniden devreye alınarak, bir an önce Filistin'in kendi iç huzuru, barışı sağlanmış olsun'' diye konuştu.

Konuya yönelik yoğun bir diplomatik çaba içinde olduklarını, bu çabayı sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, bu hafta sonu kadarki gelişmelerden sonra yine yurt dışında birçok ülkeyle gerek telefon, gerekse giderek, bu diplomatik atağı sürdürmek zorunda olduklarını belirtti.

''Çünkü, Türkiye'ye yakışan budur. Tarihi bir misyonumuz var'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu misyonumuzun gereğini Türkiye olarak yerine getirmek durumundayız. Onun için de bu çabayı sarf ediyoruz, bu gayretin içindeyiz. Bugün itibariyle 2009-2010 dönemi için BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğini üstlenmiş bulunuyoruz. Şu andan itibaren BM Güvenlik Konseyi'nin geçici üyesiyiz. Küresel barış için katkıda bulunan Türkiye, bu görevle birlikte 2 yıllık süreç içinde daha önemli roller oynayacaktır.''


Türk parasından 6 sıfır atıldığını, başına ''yeni'' ifadesi eklenerek, ''Yeni Türk Lirası' denildiğini anlatan Erdoğan, ''Bugünden itibaren 'yeni' ifadesini kaldırarak, Türk Lirası banknot ve madeni paralarımızı kullanmaya başlıyoruz. Sıfırları atılmış, saygın, güçlü ve değerli Türk Lirası bugünden itibaren tedavüle girdi. Bu yeni paralarımızın ülkemize, halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, partisinin, şu ana kadar 5 büyükşehir, 18 il ve bu illere bağlı bazı ilçelerde yola devam edeceği belediye başkan adaylarını kamuoyuna duyurduklarını, kamuoyu araştırmaları, temayül yoklamaları, milletvekilleri, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile yaptıkları çalışmalar sonucunda konsensüs sağlanan belediye başkanlarıyla yola devam etme kararı verdiklerini söyledi.

Bunların dışında kalan il, ilçe belediyeleriyle alakalı değerlendirme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Erdoğan, ''Oralarda henüz kararımızı kesinlikle vermiş değiliz'' dedi.

AMACIMIZ KOLTUK DAĞITMAK DEĞİL

Bazı yerlerde hala anket çalışmaları yaptırdıklarını, yoklamaları devam ettirdiklerini, değerlendirme yaptıklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bunları da en geç, bildiğiniz gibi 15'ine kadar olan süre içinde, peyderpey açıklayacağız. Bugün de Ankara, Gaziantep, Erzurum için büyükşehir başkan adaylarımızı açıklıyoruz. 29 Mart seçimlerinde aday olacak arkadaşlarımızı açıklarken, bundan sonra da açıklayacağımız arkadaşlarla birlikte temel kriterlerimizi daha önce çeşitli vesilelerle ortaya koymuştuk. Dürüst, saygın, liyakat sahibi, eğitimli, tecrübeli, en önemlisi de şehirlerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde itibar gören arkadaşlarımızı iş başında görmek istiyoruz. Bunu sağlamak için gayret gösteriyoruz. Bu önemli bir konu. Aday olacakların idare etmeye talip oldukları yerleşim birimlerine ilişkin plan, proje üretmeleri, yerel kalkınmayı sağlayacak bir vizyon ortaya koymaları...

Bizim amacımız hiç kimseye koltuk dağıtmak, makam sağlamak, paye vermek değildir. Biz hizmet üretecek, kentleri daha da güzelleştirecek, sorunları çözecek belediye başkanları istiyoruz. Bizim genel siyasette de yerel siyasette de temel amacımız insanımıza hizmettir. Yola çıkarken 'insan öncelikli bir siyaset' olarak çıktık. İnsan odaklı, hizmet odaklı siyaset diyerek, yola çıktık. Böyle bir yönetim anlayışına sahibiz. Arkadaşlarımızdan şu ana kadar 'yola devam' dediklerimizde, bu kriterlere özellikle baktık. Yaptıkları hizmetlerle, projelerle halkın gönlünde ne derece yer bulabildiklerini değerlendirdik. Bir de şuna dikkat ettik; illerimizde bizim teşkilatımız, milletvekillerimiz var. Belediye başkanlarımızın gerek milletvekilleri gerekse teşkilatıyla uyumuna da baktık. Bu uyum, bu dayanışma olacak ki el ele, omuz omuza, oraya daha fazla hizmet verme şansımız olsun. Biz milletvekillerini Ankara'da niçin görüyoruz? Sadece Ankara siyasetini yürütmeleri için değil, aynı zamanda kendi illeriyle, orada yerel yöneticilerimiz varsa onlarla iletişim halinde Ankara'daki işleri de onlar takip etsin. Belediye başkanı sürekli olarak ilini terk edip, buraya gelmesin. Milletvekili iş takip eder.''

Erdoğan, eskiden bazı minibüslerin arkasında, ''O şimdi asker'' yazısının yer aldığını anımsatarak, ''Şimdi milletvekili, belediye başkanı olana kadar teşkilatla farklı bir ilişkide olma gayreti... O makama seçildikten sonra 'O şimdi milletvekili', 'O şimdi belediye başkanı' der de bağları koparırsa, bu olmaz'' dedi.

RİSKİ, PARTİM ADINA ÜSTLENİYOR

Dava adamı, gönül adamı olmanın farklı bir şey olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Bu hizmetlere hizmet için seçiliyoruz. Fakat bunu yapmak yeterli değildir. Yeterli olan ne? İnsanın gönlüne, halkımızın gönlüne girmektir. Onun sevgisini, muhabbetini kazanabilmektir. Onu yapabiliyorsan, gerçek manada belediye başkanısın, milletvekilisin, il başkanısın, belde başkanısın. Önce bunu başarmamız lazım. Eğer bir belediye başkanı çat kapı vatandaşımın evine gidip, 'kabul edersen bu akşam çayını içmek istiyorum' diyebiliyorsa, bu muhabbeti oluşturabiliyorsa, o başka bir ildir, başka bir ilçedir, başka bir beldedir'' diye konuştu.

''Bakın bunu söylerken çok ciddi bir riski, partim adına üstleniyorum. Çünkü, arkadaşlarıma bu noktada, bu denli güvenmek istiyorum'' diye konuşan Erdoğan, bunun başarılması gerektiğini kaydetti. Erdoğan, şunları söyledi:

''Bunu başarırsak, inanıyorum ki halk nezdinde itibarımız artacak. Kim ne derse desin, kim ne yazarsa yazsın, kim televizyon ekranlarında hangi yalanları uydurursa uydursun, halkın gönlüne girebilmeyi kimse ortadan kaldırmaz. Silmek, silinmek mümkün değil. Çünkü halkım biliyor ki bunlar özenle ve özellikle seçilmiş haberler. 'Öğrenciler donuyor' filan dedikleri olaylar var ya bir yerde bir tane buluyor. Buradaki suç kimin? Birinci derecede o okulun idaresinde. Eğer hastanede varsa, o hastanenin yöneticisinde. Sen bir üst makama bunu bildirdin mi? Olur ya buralarda kasıtlı olarak yapanlar olabilir. Bunu bildir. Bu konuda iddialı olan bir iktidar var bu ülkede. Bu ülkenin en ücra köşesine kadar kitabını, kömürünü dağıtan bir iktidar var bu ülkede. Bunu hazmedemeyenler de var bu ülkede.

Biz, seçimden seçime halkına kömür dağıtan bir iktidar değiliz. Göreve geldiğimizden bu yana halkın içinde garip gurabayı arayıp bulan, kömür ulaştıran bir iktidarız. Çünkü Anayasamız, Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlamış. Sosyal bir hukuk devleti olmanın özelliği budur da onun için. ''Bunu oy toplamak için yapıyorlar'' ifadesi çok çirkindir. CHP bunu yapamıyorsa, bize ne? Tarihinde böyle bir görev üstlenmemişse bize ne? Eğer bu ülkede kaymak takımı üretmek varsa bu onların vasfıdır, özelliğidir. Biz adil paylaşımı nasıl sağlarız, şu anda bunun gayreti içindeyiz. Bizim şehirlerimizin, ilçelerimizin sorunları on yıllar boyunca ihmal edilmiş. Proje üretilmedi, halkın ihtiyaçları dikkate alınmadı. Günü kurtaracak işler yapıldı. 10, 20, 50 yıl sonrası düşünülmedi.

AK Parti'li belediyeler, bir yandan kentlerin kronik sorunlarını çözmek, bir yandan da vizyon kazandırmak için çaba sarf ettiler. 5 yılda bu konuda önemli mesafe katettik. Önümüzdeki dönemde de bu mücadele devam edecek. Bir yandan yerel kalkınmayı sağlayacak yatırımlara hız verirken, diğer yandan kentleri geleceğe hazırlayacak projeleri hayata geçireceğiz.''

İstanbul, Ankara, Antalya, Kocaeli, Kayseri gibi illerde kısa vadeli düşünmek gibi bir şansları olmadığını belirten Erdoğan, Antalya'ya gelen turist sayısının 6 yıl önceye göre kat kat arttığını ifade etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''AK Parti iktidarıyla, 'AK belediyecilik'le inşallah beldeler, ilçeler güzelleşecek. Büyükşehirlerimiz güzelleşiyor, güzelleşecek ve Türkiyemiz daha da güzelleşecek'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Erzurum'un Türkiye'nin doğuya ve Asya'ya açılan önemli merkezlerinden olduğunu söyledi.
Tarihi, kültürel ve turistik özelliklerinin yanı sıra üniversitesiyle çok büyük potansiyele sahip Erzurum'un bu potansiyelinin değerlendirilemediğini anlatan Erdoğan, topyekün bir hizmet ve yatırım seferberliği başlattıklarını ifade etti.

Erzurum'da 6 yılda bin 131 yeni dersliği ve Atütürk Üniversitesi'nde 2 fakülte, 1 yüksekokul ile bir araştırma merkezini tamamlayarak hizmete sunduklarını anlatan Erdoğan, 600 yataklı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesini hizmete açtıklarını dile getirdi.

Erzurum'da 2003 yılına kadar sadece 49 kilometre bölünmüş yol yapıldığını vurgulayan Erdoğan, bugün 295 kilometre bölünmüş yol olduğunu söyledi. Erzurum'da TOKİ aracılığıyla 2 bin 58 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, 124 milyon TL tutarında yardımı yoksul vatandaşlara dağıttıklarını anlatan Erdoğan, ''Erzurum, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak. Yapmakta olduğumuz spor tesisleri ile Erzurum'un çehresi değişecek. Erzurum, bu tesislerden ulusal ve uluslararası müsabakalarda istifade edecek'' dedi.
Erdoğan, kentin su ve çöp sorununun AK Partili belediye döneminde çözüldüğünü, tarihi eserlerin etrafının gecekondulardan temizlendiğini, yeşil alanların çoğaltıldığını ve doğalgazla buluşturulduğunu anlattı. Erdoğan, ''Dadaşlar diyarını, yeniden doğunun olduğu gibi Türkiye'nin de yıldızı haline getiriyoruz, getireceğiz ve yıldızı olarak Türkiye ve dünyaya takdim edeceğiz. Erzurum'da yeniden Ahmet Küçükler ile yolumuza devam edeceğiz. Erzurum'a ve Erzurumlulara Ahmet Küçükler kardeşimiz hayırlı olsun diyoruz'' şeklinde konuştu.

GAZİANTEP ADAYI: GÜZELBEY

Gaziantep'de AK Parti'den önceki 15 yıllık dönemde CHP'li belediye başkanının görevde olduğunu hatırlatan Erdoğan, 2004 yerel seçimlerinde Gazianteplilerin tercihlerini AK Parti'den yana kullandığını söyledi.
CHP'li belediyenin idaresindeki Gaziantep'te 1993-2003 arasında 810 bin metrekare sathi kaplama asfaltı yapıldığını dile getiren Erdoğan, şöyle
konuştu:

''Bizim 2004'ten bugüne kadar yaptığımız sathi kaplama ise 1 milyon 483 bin metrekare olmuştur. Fark ortada... Biri çamura mahkum ediyor, AK Parti geliyor, vatandaşını çamurdan kurtarıyor. Bu kadar basit. 10 senede 574 bin mertekare sıcak karışım asfalt yapılmıştı. 5 senede biz neredeyse bunun iki katı, 994 bin metrekare sıcak karışım asfalt döktük. 10 yılda 104 bin metrekare onlar refüj yaptılar. Biz ise 5 yılda 283 bin metrekare refüj yaptık. CHP'li belediye 10 yılda 620 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi yaptı. AK Partili belediyemiz ise 5 yılda 685 bin metrekare yeşil alan yaptı.''

Erdoğan, AK Partili belediye başkanının Gaziantep'te göreve geldiğinde kentte sadece bir kavşak bulunduğunu, 5 yılda hizmete açılan 9 kavşakla kentin trafiğinin rahatlatıldığını anlattı. Erdoğan, 5 yılda Gaziantep'te 21 örnek proje gerçekleştirildiğini, havaalanı yolunun ağaçlandırılarak yeni bir görünüme kavuşturulduğunu, raylı sistemin inşaatına başlandığını, 783 milyon TL kaynağın Gazianteplilere harcandığını söyledi.

Erdoğan, ''Durmak yok, yola devam diyoruz. Bu ilimizi tarihine, kültürüne, potansiyeline yaraşır biçimde imar etmeye devam edeceğiz. Başladığımız projeleri bitirip, yeni dev projeler yapacağız. Gaziantep'te büyükşehir belediye başkan adayımız, yeni dönemde de Asım Güzelbey kardeşimizdir'' diye konuştu.

ANKARA'YA YENİ 101 ALT-ÜST GEÇİT

Türkiye'nin AB ile katılım müzakerelerinin devam ettiğini ve diplomaside elde edilen başarılar sayesinde Türkiye'yi ağırlığı ve itibarı olan bir ülke haline getirdiklerini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin yoğunlaşan diploması trafiğinin, Ankara'nın adının daha çok ziyaret edilmesine vesile olduğunu dile getirdi.

Ankara'ya gelen yabancı devlet adamlarından ''Sizin Ankara'nın havaalanı niçin böyle? Şehir merkezinize girerken, yollar villalarla dolu'' dediğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Onlar, tabi bizdeki gecekondu kültürünün farkında değillerdi. 'Dışı seni, içi beni yakar'. Bunların bir çoğu, gece girdikleri zaman ağaçların arkasında ışıl ışıl villaları görürlerdi. Turgut Özal Bulvarı'nın ve yeni terminal binasının yapılmasıyla, gelenler, 'Ankara bu kadar kısa zamanda nasıl böyle değişti, nasıl bu hale geldi?' diye soruyorlar. Ankara altyapı ve üstyapı yatırımlarını yaptı ve bugünden Avrupa başkenti haline geldi. 1994 yılına kadar Ankara'ya yapılan toplam alt-üst geçit sayısı 17 idi. Son 15 yılda Ankara'ya yeni 101 alt-üst geçit yapıldı. Yapılan yaya alt-üst geçit sayısı 91 oldu. Ankara trafik olarak rahat bir nefes aldı.''
Ankara'nın 5 girişindeki bulvarın genişletildiğini ve şehrin birçok yerine yeni bulvarlar ilave edildiğini belirten Erdoğan, havaalanı yolundaki gecekonduların yıkılmasının ardından TOKİ ile Büyükşehir Belediyesinin yaptığı konutların, bölgeyi 4 ay gibi kısa bir sürede çağdaş görünüme kavuşturduğunu belirtti.

Erdoğan, geçtiğimiz yıl Ankara'da 3 milyon 300 bin ton asfaltlama yapıldığını, 363 köye bin 684 kilometre asfalt döküldüğünü, ASKİ'nin 6 bin 794 kilometre hat döşediğini anlattı.

BARAJ KARŞILAŞTIRMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kavşakkaya Barajı'nı 16 ayda 45 milyon dolara mal ettiğine işaret eden Erdoğan, ''Kocaeli'nin CHP'li önceki yönetimi, Yuvacık Barajı'nı 4,5 milyar dolara mal etti. Ana muhalefet partisi, bunu mal eden Belediye Başkanını önce il başkanı yaptı, şimdi de Kocaeli'ne belediye başkan adayı yaptı. Ah Türkiyem ah, kimlerin elindesin?'' diye konuştu.

Dönemin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in ''dara düştüğü zaman'', ''Bana söz verdi, bizden artan suyu alacaktı'' dediğini dile getiren Erdoğan, o dönemde İstanbul'dan Gebze, Çayırova, Dilovası ve Darıca'ya su verdiklerini söyledi. Hazine'nin hala CHP'li belediyenin o borcunu ödemeye devam ettiğini ve bu borcu Türk milletinin ödediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Yuvacık Barajı, Kocaeli'nin ihtiyacını karşılamıyor. Niye? Bunların ufku yok. Kavşakkaya Barajı, Yuvacık Barajı'nın iki katı büyüklüğünde ve böyle bir baraj Yuvacık'tan 100 kat daha ucuza mal edildi. Halep oradaysa arşın Ankara'da. Bu kadar basit. Büyükşehir Belediyemiz 138 kilometre mesafedeki Kesikköprü'den 3 ayrı hat ile Ankara'ya su getirdi. Bu projenin tamamlanmasıyla Ankara'nın su sorunu önemli ölçüde çözülmüş oldu. Bu proje 1 yıl gibi rekor bir sürede tamamlandı. Ancak yalan yanlış haber yazmada mahir olan medya, bunlara da kulp taktı. Ne dedi? 'Arsenik miktarı yüksek. Ankara zehirleniyor' dedi. Acaba bu zehirlenenlerden kaç kişi var? Bir söyleseler de ziyarete gitsek.''

İzmir şebeke suyunda yapılan ölçümlerde arsenik miktarının yüksek çıktığını hatırlatan Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ''Hükümet kendi belediyelerine yatırım yapıyor ama bize yapmadı'' dediğini söyledi. Bölgedeki baraj, gölet ve sulama kanalları projelerinin AK Parti hükümetleri döneminde bitirildiğini, raylı sistemin kendi destekleri ile yapıldığını anlatan Erdoğan, Üniversiteler Arası Spor Oyunları'nın (Üniversiad) altından kalkamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de yardım ettiklerini belirtti.

ANKARA ADAYI: GÖKÇEK

Erdoğan, yüzde 15 seviyesinde devir alanın Kızılay-Batıkent metro hattı ile yüzde 41 ile devir alınan Ankaray hatlarının tamamlandığını, son 5 yılda Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan ve Ulus-Keçiören metro hattı için şu ana kadar öz kaynaklardan 755 milyon TL kullanıldığını, 44 kilometrelik metro hatlarının kaba inşaatlarının büyük oranda bitirildiğini kaydetti.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardımlar konusunda önemli projelere imza attığını anlatan Erdoğan, sadece Türkiye'ye değil, Avrupa'ya da dünyaya da model olabilecek bir kenti hazırlamanın gayretinde olduklarını dile getirdi. Yapılacak çok iş olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Ankara'da bu büyük değişim, gelişimi gerçekleştiren, önemli projelere adını, imzasını atan, Ankara'nın çehresini değiştiren, Ankaralıların kalbinde yer edinen belediye başkanımızı öncelikle bu hizmetlerinden dolayı kutluyorum. AK Parti olarak, bizim tercihimiz de halkımızın tercihine paraleldir ve yeni dönemde de Melih Gökçek kardeşimizle yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Erdoğan, Altındağ'da Veysel Tiryaki, Polatlı'da Yakup Çelik, Akyurt'ta Gültekin Ayantaş, Kazan'da Lokman Ertürk, Keçiören'de Turgut Altınok, Yenimahalle'de Ahmet Duyar, Çamlıdere'de Hazım Canercan, Güdül'de Hüseyin Erdoğan ve Pursaklar'da Selçuk Çetin ile yola devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BALKONDAN VATANDAŞLARI SELAMLADI

Erdoğan, toplantının ardından, parti genel merkezinin balkonundan vatandaşları selamladı. 2009'un Ankara'ya, Türkiye'ye ve Türk milletine hayırlar getirmesini temenni eden Erdoğan, şunları söyledi:
''AK Parti iktidarıyla, 'AK belediyecilik'le inşallah beldeler, ilçeler güzelleşecek. Büyükşehirlerimiz güzelleşiyor, güzelleşecek ve Türkiyemiz daha da güzelleşecek. Bunun ispatını sizler Ankara'da yaşadınız, yaşıyorsunuz. KÖYDES, BELDES ile her yer, görüyorsunuz ne hale geliyor. İspatı için bir şey söylüyorum; havaalanından çıkın, Ankara'ya gelirken görüyorsunuz kentsel dönüşüm ve değişim nasıl oluyor. İnşallah, Mamak da böyle değişecek. İnşallah, Ankara Kalesi de Altındağ da o bölgede de böyle bir değişim ve gelişim yaşanacak.''

Erdoğan'ın konuşması sırasında Gaziantep ve Ankara büyükşehir belediyelerinin hizmet ve projelerine ilişkin slayt gösterimi yapıldı.
Toplantıya, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bazı milletvekilleri de katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, ilk önce büyükşehir belediye adayları, daha sonra da ilçe belediye başkanı adayları ile milletvekillerini sahneye çağırdı.

Erdoğan'ın bazı belediye başkanlarını açıkladığı toplantıdaki konuşması yaklaşık 1,5 saat sürdü. Erdoğan, salona gelişinde, ''Türkiye seninle gurur duyuyor' tezahüratlarıyla karşılandı.

Erdoğan, belediye başkan adaylarını açıklarken, Keçiören Belediye Başkanı Altınok, kalabalıktan ötürü salona ulaşamadı. Daha sonra salona giren Altınok, gazetecilerin soruları üzerine, ''Yorum yok, yola devam'' dedi.