kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu...

31.12.2008
Kristal Arkas'la büyüyecek
Türkiye'nin ilk ambalajlı üretim yapan zeytinyağı firması Kristal, Arkas Ailesi'nin ortaklığı sonrası kapasitesini iki katına çıkarıyor. İç ve dıştan gelen taleplere yanıt verebilmek amacıyla mevcut tesislerini yenileyen firma, ilk etapta yıllık 24 bin ton olan rafine kapasitesini yüzde 100 artırarak 45 bin tona çıkaracak. Yatırım bir buçuk yıl içinde devreye girecek.

Dumankaya "Adres" yok sattı
Dumankaya İnşaat'ın 4 Aralık'ta ön satışlarına başladığı ve toplamda 280 daireden oluşan Adres projesinde 30 Aralık itibariyle bütün dairelerin satışı tamamlandı. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, bir aydan kısa bir süre içerisinde bütün satışların gerçekleştirildiği bir proje üretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Slovakya ile Euro Bölgesi 16 üyeye çıktı
Bugün 10'uncu yaşına girecek olan Euro Bölgesi, eşzamanlı olarak Slovakya'nın katılımıyla 16 üyeye ulaşacak. Gayri safi yurtiçi hasılası 80 milyar doları bulan 5,4 milyonluk Slovakya'nın katılımıyla Euro Bölgesi'nin nüfusu 328,6 milyona çıkacak. ABD'nin ardından dünyanın en büyük ekonomik bloku Euro Bölgesi'nin GSMH'si de 8,8 trilyon euroyu bulacak.

Ülke krizde bakanın ödülü madalya oldu
İngiltere Kraliçesi 2'inci Elizabeth'in İngiliz toplumuna hizmeti geçenlere verdiği liyakat nişanlarından birini de Hazine'den sorumlu devlet bakanına verilmesi tartışma yarattı. "Order of British Empire" (OBE) ödülünü alanlar arasında Devlet Bakanı Nicholas Macpherson da yer aldı. Kriz nedeniyle euro karşısında sterlinin büyük düşüş yaşaması ve krize karşı yeterli önlemlerin alınmaması nedeniyle ödül eleştiri aldı.