kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Ruslar bu yıl suitte değil standart odada kalacak

DİLEK TAŞ
31.12.2008
Rublenin değer kaybı Rus turistlerin alışkanlıklarını değiştirdi. Antalya'da genellikle pahalı suitlerde kalmayı tercih eden Rus turistler artık standart odaları seçiyor..
Ağustos ayından bu yana dolar karşısında değer kaybeden Rus para birimi ruble, bu yıl Türkiye'ye gelecek turistlerin tatil kararlarında da etkili olacak. 1 dolar karşısında 34.81 seviyelerine kadar düşen ruble (eylül ayında 1 dolar= 23.5 ruble idi) tatil kararı verme aşamasında olan Rus turistleri etkiledi. Turizmciler bu değer kaybının Türkiye'ye gelecek olan Rus turistlerin alışkanlıklarında bazı değişikliklere gitmesini bekliyor. Belek Turizm Yatırımcıları (BETÜYAB) Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Ruslarım alımgücünü etkileyecek bu değer kaybı ile birliktedaha önce suit ve lüks odalarda konaklayan Rus misafirlerin standart odayı tercih edeceklerini kaydetti. Orta gelir gurubu turistlerde daha az harcama eğilimi dikkate çekerene üst gelir grubunda bir değişiklik beklenmiyor.

TATİL SÜRESİ KISALABİLİR
Daha önce Antalya'da lüks villalarda kalmayı tercih eden üst gelir gurubu Ruslar, bu yıl da aynı alışkanlıklarını sürdürmesi bekleniyor. Hacısüleyman, tatil sürelerinin kısalabileceğini de dikkat çekti. Rus para biriminin değer kaybetmesinin turizme olumsuz etkileyeceğini de sözlerine ekledi. Bundaki en önemli etken ise Rus turistlerin ücretlerini ruble üzerinden almasına rağmen, uçak-otel gibi tatil rezervasyonlarının tamamının dolar kuru ile yapılması. Bu da dolar karşısında yüzde 36'ya varan değer kaybı yaşayan Rus turistlerin alım gücünü etkileyecek. Hacısüleyman daha düşük gelir grubu Rus turistlere hitap eden otellerin dundna etkileneceğini kaydetti.