kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeli'den yeni yıl mesajı

AA
Giriş Saati : 31.12.2008 15:26
Güncelleme : 31.12.2008 17:23
Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Her yeni gün ve her yeni yılın doğan bir umut olduğu inancıyla; büyük Türk milletinin ve bütün insanlığın susadığı barışa, refaha ve mutluluğa yeni yılda kavuşmasını temenni ediyorum'' dedi.

Bahçeli, yayınladığı yeni yıl mesajında, Türkiye'nin, ''AK Parti'nin yönetiminde hayatın her alanında ağır problemlerle karşı karşıya kaldığı bir yılı daha geride bırakarak 2009 yılına girdiğini'' savundu.

2008 yılının ''Türkiye'nin yakın siyasi tarihinin ağır sorunlarının yaşandığı, milletin artık katlanılamaz hale gelen siyasal, sosyal ve ekonomik meselelerin baskısı altında ezildiği çok zor ve sancılı bir yıl olduğu'' görüşünü öne süren Bahçeli, ''Etnik temelde ayrışmanın, inanç temelinde kutuplaşmanın körüklendiği, milli ve manevi değerlerin çatıştırıldığı, kanunsuzluk ve yolsuzluğun kurumsallaştığı 2008 yılında, Türkiye'nin sosyal bünyesi ciddi düzeyde tahribata maruz kalmıştır'' dedi.
Bahçeli, şunları kaydetti:

''Bu dönemde siyasi amaçlarla istismar edilmeyen hiçbir değer kalmamış, Türk insanının inançları ve temiz duyguları, siyasi bağlantıları ve uzantıları olan organize hırsızlık çetelerinin dolandırıcılık malzemesi haline gelmiştir. Siyasi gerginliğin kontrolsüz bir biçimde tırmandığı, Cumhuriyet'in temel organları arasında yetki çatışması ve karmaşasının yaşandığı, Anayasal kurumların meşruiyet tartışmalarının içine çekilerek yara aldığı bu kargaşa ortamı, Türkiye'yi telafisi çok zor olacak risklerle karşı karşıya bırakmıştır.
Milli kimliği ve devlet yapısı sorgulanan, milli birliğinin siyasi, sosyal ve kültürel temelleri sarsılan ülkemiz, beka düzeyindeki iç ve dış güvenlik sorunlarıyla boğuşarak yeni bir yılı daha karşılamıştır.Türkiye'nin birliği ve bölünmez bütünlüğünü dikkate almayan yıkıcı çözüm arayışlarının cüret kazandığı bu ortam, özellikle iktidar eliyle hazırlanmış, silahsız çözüm adı altında kanlı terörün destekçilerine siyasi çözüm ümidi verilmiştir. Terörle mücadelede şaşkın ve dağınık olan hükümet, buda yetmiyormuş gibi bölücü taleplerin siyasallaşması yolunda adımlar atmış, yapılması gereken mücadeleyi Irak'lı aşiret reislerinin inisiyatifine ve insafına terk etmiştir.
Komşu ülke Irak yönetiminden gelen ve başka yerlerden ısmarlama olduğu anlaşılan temenni ve tavsiyelerin, bağımsızlığına düşkünlüğüne tarihin tanıklık ettiği Türk milleti için kabul edilebilir, anlaşılabilir ve açıklanabilir olmadığı iyi bilinmelidir.''

''ÖZÜR KAMPANYASI''

''Türkiye'nin milli kimliğini zedeleme çabalarının çağdaşlaşma ölçüsü olarak kabul gördüğünü, milli birliği hedef alan bölücü ve ayrıştırıcı tahriklerin demokratik tartışma ortamı ve ifade özgürlüğü adına koruma altına alındığını'' belirten Bahçeli, ''Ecdadından utanan, hatta reddeden ilkel zihniyet temsilcileri temel değerlerimize ve mukaddesatımıza hakaret etmek için saf tutmuş, bunların hezeyanları demokrasi adına hoş görülerek alkışlanmıştır'' dedi. Bahçeli, şunları kaydetti:
''Özellikle bu yılın son günlerinde; zihinleri çarpık, akılları tutuk, ihtiraslarından gözleri kararan bir kısım zevatın başlattığı özür kampanyasını bu kapsamda değerlendirmek gerekecektir.
Hakim olan siyasal anlayışın uygulama ve yaklaşımlardan cesaret bularak önüne gelenin milli değerlerimizle hesaplaştığı, aşağılık kompleksi duygusundan bir türlü kurtulamayan, aklı ve gönlü dışarıda, bedeni içeride olduğu anlaşılan bu güruhun ateşle oynadığını artık anlaması gerekmektedir. İçine düştükleri mensubiyet sefilliğiyle başa çıkabilmek amacıyla, şanlı Türk tarihini tahrif etmeye niyetlenmiş olanların başlattığı bu girişimin, nazik bir dönemde bulunan ülkemizde yeni ayrılık ve kamplaşmaları teşvik edeceği dikkatlerden uzak tutulmamalıdır.''
Geride bırakılan yılda da ''AB ile olan sanal yolculuğun ısrarla sürdürülmek istendiğini'' ifade eden Bahçeli, ''Kıbrıs sorununun çözümü için Rumları tatmin etmek için çırpınan hükümetin, Ermenistan'la ilişkilerde tek taraflı hamlelerle sırnaşık ilişkiler ağını milletimize reva görmüştür'' dedi.
Bahçeli, Meclis'in, asgari müştereklerde buluşarak toplumsal sorun ve sıkıntıların aşılması için gerekli iradeyi sergileyemediğini, tıkanan siyasetin önünü açacak ve normalleşme sürecini başlatacak somut adımlar atma basiretini gösteremediğini savundu.

EKONOMİK KRİZ

Uygulanan hastalıklı ekonomi politikalarıyla küresel krizin etkileri bir araya gelince sanal istikrar ortamının gerçek yüzüyle ortaya çıktığını, Türkiye ekonomik hayatın bütün veçhelerinde bir kriz haliyle karşı karşıya kaldığını savunan Devlet Bahçeli, hükümetin ''küresel krizi de öngöremediği, doğru okuyamadığını ve iyi yönetemediğini'' ileri sürdü.

''Teğet geçme öngörülerine, krizi en az zararla atlatma ve fırsata dönüştürme söylemlerine rağmen, krizin ilk dalgasının Türkiye'yi cepheden vurduğunu'' öne süren Devlet Bahçeli, ''2008 Türkiye'sinde yoksulluk, işsizlik artmış, gelir dağılımı çarpıklaşmış, sağlıklı ve dengeli büyümeden uzaklaşılmış, asayiş bozulmuş, kanunsuzluk ve yolsuzluk çığ gibi büyüyerek siyasi ve ahlaki yozlaşma alabildiğine tırmanmıştır'' dedi.
Bahçeli, hükümetin, başta reel sektör olmak üzere, geniş toplum kesimlerini nispeten rahatlatacak bir önlem paketi uygulamasını hayata geçiremediğini savundu.

''ACI MANZARAYA BİGANE KALINMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR''

Bir türlü huzur ve istikrara kavuşamayan Irak'ta belirsizlik ve şiddet varlığını sürdürürken, Türkmenlerin ihmal edildiğini, peşmergelerin baskı ve dayatmalarına karşı çaresiz ve yalnız bırakıldığını ifade eden Bahçeli, ''Orta Doğu'da İsrail, sivil hedeflere yönelttiği kanlı saldırılarla İslam toplumlarının daha uzun süre sükunete ve barışa hasret kalacaklarını göstermiştir'' dedi.

Artık bir dram haline dönüşen ve insanlık faciasının ulu orta yaşandığı Filistin'de hiçbir suçu günahı olmayan yüzlerce masum insanın bombaların hedefi haline gelerek devlet terörüne kurban gittiğini belirten Bahçeli, ''Müslüman kardeşlerimize yönelik orantısız güç kullanılmasının sonucunda ortaya çıkan acı manzaraya bigane kalınması mümkün değildir'' ifadesini kullandı.

MAHALLİ SEÇİMLER

Türkiye'nin ''temel sorunlarının arttığı, etnik tahriklerin tırmandığı, bölücülük temelinde siyasi hesapların yapıldığı, gerginliklerin had safhaya ulaştığı, yoksulluk ve yolsuzluğun arttığı, bölgesel gerilimlerin yükseldiği bir dönemde mahalli idareler seçimlerine gittiği'' görüşünü ileri süren MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Türkiye'nin ne kadar derin olursa olsun çözülemeyecek hiçbir sorunu, aşılamayacak hiçbir sıkıntısı yoktur. Sorunları doğuran, sıkıntıları büyüten ve içinden çıkılmaz hale getiren işbaşındaki iktidarın vizyon eksikliği, yönetim beceriksizliği, teslimiyetçi tavırları olduğu bariz şekilde görülmektedir'' dedi.

Bahçeli, mesajını şöyle tamamladı:

''Başlayan her yılın, bir önceki yıldan daha da kötü sonlanması, aziz vatandaşlarımızın hayatlarında mutluluk, huzur ve rahatlık adına olumlu duygu ve hislerin gün geçtikçe zayıflaması üzerine sorumluluk sahibi herkes mutlaka düşünmelidir. Aziz milletimiz güçlü basireti, kararlı duruşu ve binlerce yılda oluşturduğu kültürel olgunluğuyla bunu gerçekleştirecek güç ve kudrete sahiptir.

Kendi geleceğinin ve var olan sıkıntıların çözümünün yine kendi demokratik tercihlerine bağlı olduğunu bildiğim Türkiye'mizde, 2009 yılında sağduyu ve aklın galip gelmesini, milli şuurun yükselmesini ve vatandaşlarımızın en kısa sürede huzura ulaşmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Her yeni gün ve her yeni yılın doğan bir umut olduğu inancıyla; büyük Türk milletinin ve bütün insanlığın susadığı barışa, refaha ve mutluluğa yeni yılda kavuşmasını temenni ediyorum.''