kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılıçdaroğlu İstanbul'dan mı aday olacak?

AA
Giriş Saati : 31.12.2008 15:15
Güncelleme : 31.12.2008 17:23
Yeni Haber
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, partisinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayları arasında yarışın söz konusu olmadığını belirterek, ''Kemal Kılıçdaroğlu da olur, başkası da olur'' dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen partiye katılım töreninde konuşan Tekin, CHP'ye geniş kitlesel katılımların devam ettiğini söyledi.

Tekin, Gazze'de yaşanan saldırıları da kınadıklarını ifade ederek, Türkiye'nin dış politika konusunda sınıfta kaldığını savundu. Tekin, ''İnanıyorum ki bir an önce Gazze'deki katliam durdurulur. Bu katliamın durdurulması için de Türkiye gereğini yapar'' diye konuştu.

Gürsel Tekin ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, çeşitli partilerden CHP'ye katılanlara rozetlerini taktı. Rozet takılanlar arasında eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekillerinden Ümit Özerol ile bir dönem Taksim-4. Levent metrosunun Proje Direktörlüğünü yapan ve aynı zamanda CHP'nin Büyükşehir Belediyesi aday adayı olan Çetin Gümüşoğlu da yer aldı.

CHP'NİN İSTANBUL ADAYI

Gürsel Tekin, basın mensuplarının, CHP'nin İstanbul Büyükşehir adayını belirleyip belirlemediğine ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Tekin, adaylığı konusunda, il başkanı olduğunu ve partisinin iktidara gelmesi için çalıştığını ifade ederek, adayın açıklanması konusunda geç kalınmadığını, seçimlere 90 günlük bir süre bulunduğunu ifade etti.
Partiye dün aday adaylığı için başvuruda bulunmak için uzun süre bekleyen Ercan Karakaş'a ilişkin soru üzerine Tekin, Karakaş'ın çok sevdikleri ve değer verdikleri bir insan olduğunu ancak dün kendisinin şehir dışında bulunduğunu, adaylık dosyasını almakla görevli il sekreterinin trafik kazası geçirmesi nedeniyle bir gecikme yaşandığını bildirdi.

Tekin, CHP'nin tüm aday adaylarının mevcut belediye yönetiminin çok üstünde iş yapabilecek kadrolar olduğunu savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmadığına ilişkin ısrarlı sorular üzerine Tekin, ''CHP'de, Büyükşehir için aday adayları arasında bir yarış söz konusu değil. Kemal Kılıçdaroğlu da olur, başkası da olur'' dedi.
Daha önce Ankara, İzmir ve İstanbul için ifade edilen ''3K'' formülünün hala geçerli olup olmadığının sorulmasına karışılık Tekin, bunun geçerli olabileceğini bildirdi.

Ümit Özerol da CHP'ye katılımını değişim olarak değerlendirdi ve yanlışları gördüğü yerde durmak istemediğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Çetin Gümüşoğlu da Taksim-4. Levent metrosunun Proje Direktörlüğünü yaptığını hatırlatarak, ''Ezberi bozan bir aday adayıyım. Aday gösterilirsem benim için İstanbul'u kazanmak en kolay şey olacak'' iddiasında bulundu.