kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

MHP'nin 9 kadın adayı 'Hodri meydan' diyor

UĞUR BECERİKLİ
30.12.2008
MHP'nin bugüne kadar açıkladığı belediye başkan adayları arasında 9 kadın bulunuyor. Birçok kadının zorluklar nedeniyle aday bile olmadığı belediyelere talip olan kadınlar "korku duymadıklarını" söyledi..
MHP'nin bugüne kadar açıkladığı 1100 kişilik belediye başkan adayları arasında 9 kadın aday yer aldı. Edirne Lalapaşa'da Sevil Tütüncü, Mersin Gözne'de Fatma Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'ta Cennet Teker Süzer, Şişli'de Gülgün Çavuşoğlu, Manisa Durasıllı'da Ayşe Aydın, Muğla Selimiye'de Nesrin Ertürk, Rize Çaykent'te Gönül Er ve Sakarya Sapanca'da Oya Arapoğlu, belediye başkanı olabilmek için yarışacaklar. MHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu kadın aday sayısının beklentilerinin altında olduğunu belirterek, "Bu sayı daha da artacaktır. Biz bayan-erkek gözüyle bakmadığımız için listedeki adaylardan kaçı kadın onu bile bilmiyorum. Ancak daha fazla kadın adayımız olsun isteriz" dedi. MHP'li olmaları nedeniyle "Asena" olarak nitelenen kadınlardan bazılarının görüşleri şöyle:

'DAHA SEVİYELİYİZ'
* Fatma Yılmaz:
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır diye bir söz var. Artık başarılı erkeklerin arkasında durmak yok. Kendimizi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Kadınlar her işte olduğu gibi siyasette de başarılı olabilir. Bizler erkeklerden daha hassas ve seviyeli siyaset yaparız. Çünkü siyasetçileri de biz analar yetiştiriyoruz. Biz olursak siyasette kalite yükselir. Belediye başkanlığı gibi bir görevden hiç korkmuyorum. Beni ne silah korkutur ne tehdit. Hatta korkutmak isteyenin üzerine giderim.

* Cennet Teker Süzer: 30 yıldır turizmcilik yapıyorum. Pera Palas Oteli'ni uluslararası marka haline getirdik. Kimse yatırım yapmak istemezken yatırım yaptığımız Alaçatı artık VIP bir marka oldu. Habitat ödüllü çalışmalarımız var. Bu kadar işi gücü, ailemi, çocukları bırakıp aday oldum. Bizim kimliğimizi sadece bir kadın olarak düşünmemek lazım. Kadın-erkek ayrımına karşıyım zaten. Sonuçta ben sırtımda taş taşımayacağım. Bedeni kuvvete ihtiyacım yok. Enerji ve akılzekâ olarak zaten erkeklerden daha aşağıda değilim. Beşiktaş'a aday oldum. Kimse kaybedeceğini düşündüğü bir seçime aday olmaz. Benim damarımı kessen siyah-beyaz akar. Erkeklerden daha iddialıyım.

* Gülgün Çavuşoğlu: 24 yıllık hukukçuyum. Hem kendime hem de partime ve projelerime güvenim var. Ayrıca ekibime de güveniyorum. Gerçekçi ve tekrar seçilme kaygısı gütmeyen bir anlayışla çalışılırsa belediyecilikte de başarılı olunacağını düşünüyorum.

* Gönül Er: Hiç korkmuyorum. Babam beni erkek gibi yetiştirdi. Silah kullanmam, silahı da sevmem ama gözüm karadır. Benim en büyük silahım karakterimdir. Bazen üç-beş kelime ile de insan korkutulabilir ama Karadeniz kızını kimse korkutamaz.

* Ayşe Aydın: Aklımda korkunun k'sı yok. Doğru bildiğim konudan ayrılmam. Hiçbir yanlışa da taviz vermem. Zaten avukat olduğum için sorunlarla, insanlarla uğraşmaya alışkınım. Siyaset ve belediyecilik belki zor ama bu zorlukları göze alarak yola çıktım.
Haberin fotoğrafları