kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Devletin kurumları dayanışma içinde'

ANKARA
30.12.2008
Erdoğan, "Cumhuriyetin bütün kurumları birbirinin rakibi gibi değil, birbirini tamamlayan bir dayanışma içinde çalışmalıdır" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, akıllara yargıdaki kavgayı getiren mesajlarla örülü "Ulusa Sesleniş" konuşması yaptı. Vatandaşlara "Zaman zaman içerde yaşadığımız bazı tartışmalar sizleri yanıltmasın" diyen Erdoğan, Cumhuriyet'in kurumlarının birbirinin "rakibi" ya da "alternatifi" olmadığını "dayanışma içinde çalışmaları gerektiği" uyarısında bulundu. Erdoğan belde belediyelerle ilgili kararından ötürü Danıştay'ı eleştirmiş ve "Türkiye'de ikinci bir Anayasa Mahkemesi daha çıktı" demişti.

BARIŞ MESAJI
Erdoğan televizyonlarda yaptığı konuşmada ana hatlarıyla şunları söyledi:

* Zaman zaman içerde yaşadığımız bazı tartışmalar sizleri yanıltmasın. Cumhuriyetimizin bütün kurumları, milletimize hizmet için var olduklarını unutmadan, birbirinin rakibi ya da alternatifi gibi değil, birbirini tamamlayan bir dayanışma içinde çalışmalıdır. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz, çıktığı medeniyet yolculuğunu böyle sürdürecek, ancak bu şekilde milletimiz daha çok refah, daha çok özgürlük hedefine ulaşacaktır.

* İçerdeki bütün olumsuz gelişmelere rağmen hükümet olarak, süreci büyük bir dikkat ve hassasiyetle yönettik. 'Milletimiz kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız' diyerek yönettik. Her şeye rağmen bu zor yılı kayıp hanesine yazdırmadık.

* Bölücü terör örgütüyle çok yönlü, çok boyutlu mücadelemiz devam ederken, birlik ve bütünlüğümüzü güçlendirmek, demokrasimizi reformlarla daha da derinleştirmek durumundayız.