kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
CHP Genel Saymanı ve Merkez Yönetim Kurulu Sözcüsü Mustafa Özyürek, basın mensuplarına genel merkezde bulunan dinleme cihazını gösterdi. Özyürek iki gün önce sekreterin bulduğu cihazı önce uzmanlara incelettiklerini de belirtti.

CHP'li Hacaloğlu'nun masasında 'böcek'

ANKARA
30.12.2008
CHP sözcüsü Özyürek, iki gün önce bir merkez yönetim kurulu üyesinin masasında dinleme cihazı bulduklarını söyledi. Özyürek, "Hükümet dinlemeyi önlemeli" dedi..
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Algan Hacaloğlu'nun masasında "böcek" olarak tabir edilen dinleme cihazının bulunması, parti yönetimini alarma geçirdi. Dinleme cihazı bulunduğu Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Sözcüsü Mustafa Özyürek tarafından açıklandı. CHP Genel Saymanı ve MYK sözcüsü Özyürek, dün parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir MYK üyesinin odasında buldukları cihazı uzmanlara incelettiklerini ve dinleme amacıyla kullanıldığını öğrendiklerini" söyledi.

ARAMA YAPIYORUZ
Dinleme iddiaları üzerine genel merkezde zaman zaman arama yaptıklarını anlatan Özyürek, söz konusu cihazın bir MYK üyesinin odasında bulunduğunu ifade etti. Uzmanların "böcek" olarak tabir ettikleri dinleme cihazıyla ilgili polise herhangi bir başvuru yapmadıklarını kaydeden Özyürek, "CHP'nin kimseden gizleyecek bir şeyi yok ama habersiz, izinsiz dinleme, insan haklarına aykırı, haberleşme özgürlüğüne aykırı bir harekettir. Hükümet bu yasadışı dinlemeyi önleyebilir ve önlemelidir" dedi.

SEKRETER BULDU
Mustafa Özyürek, dinlemeye karşı kendi önlemlerini almaya çalıştıklarını da ifade etti. Özyürek'in "Bir MYK üyesi" diye tarif ettiği ismin de Algan Hacaloğlu olduğu bildirildi. Cihazın Hacaloğlu'nun masasında iki gün önce sekreteri tarafından bulunduğu vurgulandı. Daha önce de Genel Sekreter Önder Sav, bir telefon görüşmesinin içeriği Vakit gazetesinde yer alınca "dinlendiği" iddialarını gündeme taşımış, ancak muhabirin, Sav'ın telefonunu açık unutması üzerine konuşmasını dinlediği belirtilmişti.
Haberin fotoğrafları