kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İbre Gökçek'ten yana

Giriş Saati : 31.12.2008 17:20
Yeni Haber
AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkanı adaylığı için düğüm yarın çözülüyor. Kulislere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yeniden Melih Gökçek'i aday göstermesi bekleniyor.

Ankara'da gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın saat 11.00'da parti genel merkezinde düzenleyeceği basın toplantısına çevrildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanacağı basın toplantısı bir tören havasında yapılacak. Ankara'da kulislere göre, uzun süre adaylığı konusunda belirsizlik yaşanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 4. dönemde de Ankara'ya yeniden aday gösterilecek.

Daha önce, Ankara için Altındağ ve Keçiören belediye başkanlarının adı öne çıkmıştı. Ancak genel merkezin yaptığı tüm anketlerde de Melih Gökçek ilk sırada yeralmıştı. Bu arayış çerçevesinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in adı ortaya atılmış, MYK toplantısında TBMM eski Başkanı Bülent Arıç tarafından aday olarak gündeme getirilmişti. Ancak, son saatlerde Gökçek'in ismi ağır bastı. Yeni yılın ilk günü Başbakan Erdoğan'ın düzenleyeceği basın toplantı ile Gökçek'in adaylığını yeniden ilan etmesi bekleniyor. Aday gösterilmesi halinde de 3 dönem belediye başkanlığı yapan Gökçek, böylece bir rekora da imza atacak.

ALTINOK VE TİYRAKİ

Bu arada Melih Gökçek'in ezeli rakibi Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un aday gösterilmemesi gerginliğe yol açtı. AKP Kulislerinde Altınok'un yarın yapılacak ve Ankara adaylarının açıklanacağı basın toplantısı ve törenine katılmayacağı konuşuluyor. Altınok'un toplantıya katılmaması ise Gökçek'e dönük bir protesto olarak yorumlanıyor.

Öte yandan, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiyraki'nin de Ankara için adı öne çıkmıştı. Başbakan Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Tiyraki 2003'te Osmaniye Vali Yardımcısı iken Rize Valiliği için kararnamesi hazırlanmış ancak, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilmişti. Bunun üzerine Erdoğan, Tiyraki'yi 2004'deki yerel seçimlerde Altındağ'dan aday göstermişti. Son dönemde de Tiyraki'nin Büyükşehre aday olması ağırlık kazanmıştı. Ancak son dakikada Melih Gökçek'in adının öne çıkması Tiryaki'de de düş kırıklığı yarattı.

ANKA