kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

'Gazcı Kardeşler' yılın manşeti

SABAH
30.12.2008
Pazarlama iletişimi dergisi MediaCat, SABAH'ın 1 Mayıs'taki göstericilere polis müdahalesiyle ilgili "Gazcı kardeşler" manşetini 2008'in en iyisi seçti..
Aylık pazarlama iletişimi dergisi MediaCat dergisi 2008'in en iyi gazete manşetlerini belirledi. SABAH, "Gazcı kardeşler" manşeti ile birinci sırada yer alırken, "Ölümleri de Kayıtdışı" manşeti de ilk ona girdi. Ocak 2009 sayısı için özel bir içerik hazırlayan MediaCat, 2008 yılının en iyi dergi kapakları ve gazete manşetlerini de seçti. Doğan Online CEO'su Babür Çelebi, Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın, Ajans Ultra Eşbaşkanı Hakkı Mısırlıoğlu, Karikatürist Latif Demirci, Doğan Burda CEO'su Mehmet Y. Yılmaz, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Pazarlama ve Kamuoyu Araştırmacıları Derneği Başkanı Temel Aksoy ve- Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner'den oluşan jüri, 1 Aralık 2007 ve 30 Kasım 2008 arasında yayımlanan 5110 adet gazete manşetini elemeyle 80'e indirdi.

İLK ONDA İKİ MANŞET
Daha sonra manşet sayısını 10'a düşüren jüri, bunlar arasından SABAH'ın 1 Mayıs'ta işçi gösterilerine polisin sert müdahalesini anlatan 2 Mayıs tarihli gazetesinin manşeti "Gazcı Kardeşler" i en iyi manşet seçti. SABAH'ın İstanbul Davutpaşa'da, kaçak kot ve maytap atölyelerinde 20 kişinin öldüğü patlamaları konu eden "Ölümleri de Kayıtdışı" manşeti de ilk on içinde yer aldı. Birinci dışındaki 9 manşet yayınlanma tarihine göre sıralanırken, ilk ona giren diğer manşetlerin dağılımı ise şöyle oldu: 3 Taraf, 3 Radikal, 1 Hürriyet ve 1 Yeni Şafak.