kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İETT'den yılbaşı için ek sefer

Giriş Saati : 31.12.2008 14:21
Güncelleme : 31.12.2008 22:03
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim'de düzenlenmesi planlanan yeni yıl kutlamasını iptal ederken, kara ve deniz ulaşımına yönelik yılbaşı düzenlemeleriyle ilgili tedbir aldı.

Açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı 5 ekip, yılbaşı gecesi saat 20.00'den itibaren konaklama ve eğlence yerlerini kontrol ederek diğer belediye ekipleriyle koordineli olarak denetimlerini sürdürecekler.

Yılbaşı gecesi, İETT'nin ek sefer düzenleyeceği, Metrobüs'ün de yine 24 saat hizmet vereceği belirtilen açıklamada, raylı sistem hatlarının gece 02.00'ye kadar çalışacağı, İDO'nun 31 Aralık gecesi saat 03.20'ye kadar seferlerine devam edeceği belirtildi.

Büyükşehir'den yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"İETT, yılbaşı gecesi süresince, hazırlanan normal ve ek sefer programına göre otobüs seferleri gerçekleştirecek. İstanbul'un temel ulaşım bölgelerine göre (Taksim, Bakırköy, Aksaray, Üsküdar, Kadıköy gibi ana meydanlar) ihtiyaç halinde otobüs seferlerine ilaveler yapılabilecek.

İDO, yılbaşı tatili nedeniyle artacak yoğunluğa göre, gerekli düzenlemeleri yapacak ve sefer sayılarını artırarak ve rezervasyon tarihlerini genişletecek. ULAŞIM A.Ş.'ye bağlı, metro, hafif metro, tramvay ve Taksim-Kabataş arası hizmet veren Füniküler sistemde hizmet veren tüm hatlarda gece 02.00'ye kadar hizmet verilecek"

Büyükşehir'in açıklamasına göre vatandaşlar, İETT ile ilgili sorun ve şikâyetlerini 245 07 20 nolu telefona, İDO ile ilgili şikâyetlerini 444 4 436 no'lu telefona ve şikâyetlerini de 0 212. 527 57 00 - 528 54 72 numaralı telefona iletebilecekler.

Açıklamada ayrıca, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin aralıksız görevlerini sürdüreceği, görevli sayısı normal güne göre iki kat arttırılacağı, hava şartlarının kötü olması durumunda Yol Bakım Müdürlüğü ve AKOM ekiplerinin hizmet vereceği, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Avrupa ve Anadolu yakalarında minibüs, taksi ve dolmuşları da denetleyeceği, gündüz, vatandaşlardan ve ilçe belediyelerinden merkeze gelen müracaatlar üzerine ekiplerin ilgili yerlerde kontrollerini yapacakları, gece de 20.00'den itibaren; yeme, içme, konaklama ve eğlence yerlerinde kontrollerini sürdürecekleri kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, İSKİ, tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri alacak ve nöbetçi ekip sayısını artıracak.

(ANKA)