kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mithat Can'a 5 yıl denetim

Giriş Saati : 31.12.2008 15:59
Güncelleme : 31.12.2008 22:03
Yeni Haber
Sanatçı Sezen Aksu'nun oğlu Mithat Can Özer hakkında, karıştığı trafik kazası nedeniyle yeniden yargılandığı davada çarptırıldığı 960 YTL'lik para cezası hükmünün açıklanması geri bırakıldı.

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mithat Can Özer katılmadı. Kararı açıklayan hakim, Mithat Can Özer'i, lehine olan eski TCK'nın 459. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 3 ay hapis ve 343 YTL adli para cezasına çarptırdı.

Sanığın mahkemede izlenen tutum ve davranışlarını lehine indirim sebebi kabul eden hakim, Özer'in cezasını 2 ay 15 gün hapis ve 285 YTL adli para cezasına indirdi. Özer hakkındaki hapis cezasını 675 YTL adli para cezasına çeviren hakim, sanığın toplam 960 YTL olan adli para cezasını 4 eşit taksitte ödemesini hükme bağladı.

Sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması, kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önüne alındığında yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaate varıldığını belirten hakim, bu nedenle CMK'nın 231. maddesinin 5. fıkrası uyarınca ''hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını'' kararlaştırdı.

Özer'in 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar veren hakim, bu süre içinde sanığın yeni bir suç işlememesi halinde, açıklanması geri bırakılan hükmün ortadan kaldırılarak davanın düşmesine karar verilmesini, aksi halde hükmün açıklanmasını karara bağladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Beşiktaş Etiler Ahular Sokak ile Etiler Sokağı kavşağında 1 Temmuz 2003'te Mithat Can Özer'in kullandığı 34 VV 810 plakalı otomobil ile Arife Eraslan yönetimindeki 34 YK 7244 plakalı araç çarpışmıştı.

Kazada, Eraslan'ın aracında yolcu olarak bulunan Tuncay Kökten 45 gün rapor alacak şekilde yaralanmıştı. Olayın ardından açılan davada, Özer hakkında mahkemece kurulan hüküm Yargıtayca bozulmuştu.

(AA)