kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Balık kamyonu balık istifi otobüse çarptı: 10 ölü, 43 yaralı

30.12.2008
İstanbul'dan Ordu'ya giden otobüs, balık yüklü kamyonla çarpıştı, 10 kişi öldü. Araçta, arıza yapan başka bir otobüsten alınan 20 yolcu da vardı..
Kastamonu'nun Tosya ilçesinde meydana gelen kazada yolcu otobüsü ile balık yüklü kamyon çarpıştı. Kazada 10 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. Hurdaya dönen yolcu otobüsünün sürücüsünün, kazadan bir süre önce yolda arıza yapan bir başka otobüsün yolcularını aldığı ve otobüste toplam 53 kişinin olduğu belirlendi. İstanbul'dan önceki akşam Ordu'ya gitmek üzere hareket eden yolcu otobüsü, Tosya Akçakavak köyü Suluca mevkisinde dün sabaha karşı 04.00 sıralarında, karşı yönden gelen balık yüklü bir kamyonla çarpıştı. Bülent İlhan yönetimindeki otobüsün, tek şeritli yolun sol tarafında kalan Nalbantoğlu Dinlenme Tesisi'ne girerken, karşı yönden gelen Engin Kangal yönetimindeki balık yüklü kamyonla kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi yaralandı.

20 YOLCU SONRADAN BİNDİ
Kazaya karışan otobüsün şoförü Bülent İlhan'ın yolda arızalanan başka bir firmaya ait otobüsteki 20 yolcuyu da kendi aracına aldığı belirlendi. Kaza sonrası ortalık savaş alanına dönerken, Kastamonu, Tosya ve Çankırı'dan çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Korkunç kazada hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: "Bülent İlhan (52), Yeter Ten (60), Habibe Yalman (75), Kazım Bakır (52), Ali Sayın (56), İrfan Sade (54), Murat Günen (57), Esma Deniz (44), İlhami Şener (55) ve Naile Şener (45)." Vali Mustafa Kara, Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yaralıların bir kısmı Kastamonu, Tosya ve Çankırı Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Haberin fotoğrafları