kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yolcu treni ile yük treni çarpıştı

Giriş Saati : 31.12.2008 12:52
Güncelleme : 31.12.2008 22:03
Yeni Haber
Sivas'ın Divriği ilçesinde, yolcu treniyle yük treninin çarpışması sonucu makinist ve yardımcı makinist yaralandı. Yaralanan makinistler Cumhuriyet Üniversitesi'nde tedavi altına alındı.

Sivas-Divriği hattında, Çetinkaya-Güneş istasyonları arasında seyir halindeki Doğu Ekspresi ile yük treninin çarpışması sonucu yaralanan makinist Ruhi Civan (54) ile yardımcı makinist Tuncay Yanaz (25) ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan Tuncay Yanaz'ın bir kolunun kopma durumunda olduğu, diğer yaralının ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Bu arada, TCDD personeli de hastaneye gelerek arkadaşlarının durumu hakkında bilgi aldı.

Cevher treninin 4 vagonuyla Doğu Ekspresi'nin lokomotifi ve bir yolcu vagonunun raydan çıktığı kazanın ardından, Doğu Ekspresi yolcularının kara yoluyla varış yerlerine ulaştırılması çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi.

KAPANAN SİVAS-ERZİNCAN TREN YOLUNUN ULAŞIMA AÇILMASI ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR

Sivas'ın Divriği ilçesindeki tren kazasının ardından ulaşıma kapanan Sivas-Erzincan tren yolunun açılması çalışmaları sürdürülüyor.

TCDD yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sivas-Divriği hattındaki Çetinkaya-Güneş istasyonları arasında seyir halindeki Doğu Ekspresi ile yük treninin çarpışması sonucu ulaşıma kapanan Sivas-Erzincan tren yolunun ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Çetinkaya Gar Müdürü Mehmet Çetintaş, Haydarpaşa'dan Kars'a giden Doğu Ekspresi'nin, 43508 sefer sayılı yük trenine arkadan çarpması sonucu trenin makinisti Ruhi Civan ve makinist yardımcısı Tuncay Yanaz'ın yaralandığını söyledi. Doğu Ekspresi'nde bulunan toplam 64 yolcunun yara almadan kurtulduğunu belirten Çetintaş, trenin vagonlarının, yolcularla birlikte, olay yerine gönderilen lokomotif yardımıyla Çetinkaya Tren İstasyonu'na çekildiğini ifade etti.

Çetintaş, yolcuların daha sonra Çetinkaya Belediyesine ait otobüs ve ilçedeki özel minibüslerle gidecekleri yerlere gönderildiğini bildirdi. Ulaşıma kapanan tren yolunun açılması çalışmalarının sürdürüldüğünü, yolun kısa sürede ulaşıma açılacağını anlatan Çetintaş, kazada yolcu treninin 5 vagonu ve lokomotifinin hasar gördüğünü ayrıca elektrikli katener hattının da arızalandığını söyledi.

TREN YOLCUSU KAZA ANINI ANLATTI

Yolculardan Zafer Koç (24) ise Çetinkaya'dan Divriği'ye akraba ziyaretine gittiğini, yolculuk sırasında bir çarpışma sonucu sarsıldıklarını, panik içinde dışarıya çıktıklarını söyledi.

Yaralılara müdahale etmek için makinistlerin olduğu bölüme gittiklerini ifade eden Koç, ''2 makinist yaralanmıştı. Yaralıları lokomotiften çıkardık. Olay yerine gelen başka bir lokomotifle Karamehmet köyüne gönderdik. Oradan da ambulansla hastaneye kaldırıldı'' dedi.

Makinistlerden birinin kolundan ağır yaralandığını, kolunun kopma noktasına geldiğini anlatan Koç, kendilerinin ise kaza yerinde 20-25 dakika bekledikten sonra, diğer lokomotifle vagonların çekilmesiyle Çetinkaya'ya getirildiklerini söyledi.

Kaza anını cep telefonuyla da görüntüleyen Koç, kaza sonrası trenlerin birbirine yapıştığını, yolcu treninin lokomotifinin yük trenin altında kaldığını sözlerine ekledi.

(AA)