kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
80 KİŞİ ALINDI Son 6 yılda, kurum dışından naklen 5, özelleştirilen kamu kurum ve kuruluşlarından 56,açıktan atanan 6, kurum içi atama 13 kişi olmak üzere 80 personel alımı yapıldı.

Topkapı Sarayı'nda şaşırtan maaş farkı

Hülya KARABAĞLI / ANKARA
30.12.2008
Bakan Günay, müzede güvenlikçi maaşının müze müdüründen fazla olduğunu söyledi. Personelin durumunun düzeltilmesine çalışıldığını da ekledi..
Dünyanın 'içinde harikaları barındıran saray' diye nitelendirdiği, Kaşıkçı Elması gibi paha biçilmez eşsiz eserlerin evi olan Topkapı Sarayı Müzesi, maaş çarpıklığı ile şaşırttı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü'nün maaşının bin 600 YTL olduğunu, sarayda çalışan güvenlik görevlilerinin müze müdüründen fazla maaş aldıklarını açıkladı.

ÇARPIK TABLO
Bakan Günay, Meclis'te Topkapı Sarayı Müzesi'yle ilgili soruları yanıtladı. Yanıtta, müze müdürünün maaşının bin 600 YTL olduğunun yer alması, saray personelinin maaşındaki çarpık tabloyu gözler önüne serdi: "İstanbul Topkapı Sarayı Müze Müdürlüğü'nün Müze Müdürü kadrosu halihazırda boş olup 1/ 4. derecesine müdür atanması durumunda alacağı maaş tutarı (ek ödeme dahil) bin 600 YTL'dir. Özelleştirilen kurumlardan bakanlığımız, şef, koruma ve güvenlik memuru kadrolarına naklen atanan bazı personel, özelleştirme kanunu gereği ücretleri şahsa bağlı olarak ödendiğinden, müze müdüründen fazla maaş alabilmektedir. Bu maaş farkı 100 YTL ve üzerinde değişmektedir. 72 özel güvenlik görevlisi ve temizlik personeli çalışmaktadır. Personelin durumunun düzeltilmesine çalışılmaktadır."