kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail, uluslararası yardım gemisini vurdu

Giriş Saati : 30.12.2008 11:19
Güncelleme : 30.12.2008 22:53
Yeni Haber
Merkezi ABD'de bulunan Özgür Gazze Hareketi'nin organizesiyle Gazze Şeridi'ne insani yardım malzemeleri ulaştırmaya çalışan uluslararası yardım gemisi İsrail tarafından vuruldu. Sabah ağır hasar alan geminin Lübnan karasularına doğru ilerlediği kaydedildi.

"Dignity" (İtibar) isimli gemi, bu sabah Gazze sahillerinin 130 kilometre açıklarında İsrail donanmasına ait bir geminin darbesine maruz kaldı. Özgür Gazze Hareketi, geminin İsrail donanmasının saldırısına uğradığını bildirdi. Bir İsrail hücum botuyla yapılan saldırıda geminin ağır hasar aldığı ifade edildi. Lübnan güvenlik kuvvetleri de yakıt problemi yaşayan geminin Lübnan'ın Sur limanına ulaşmaya çalıştığını bildirdi.

Pazartesi akşamı Kıbrıs'tan yola çıkan gemide yardım malzemeleri ve bazı eylemciler vardı. Özgür Gazze Hareketi daha önce 4 kez Gazze Şeridi'ndeki İsrail ablukasını kırmış ve zor durumdaki Filistinlilere yardım malzemeleri ulaştırmıştı.

TÜRKİYE'NİN GÖNDERDİĞİ 5 TAM DONANIMLI AMBULANS, GAZZE'YE ULAŞTIRILDI

Türkiye'nin Filistin'e yardım programı çerçevesinde gönderdiği tam teşekküllü 5 ambulans, bugün Kerem Şalom geçiş noktasından Gazze Şeridi'ne ulaştırıldı.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresinin (TİKA) organizasyonuyla temin edilen ambulanslar, dün akşam Aşdod Limanı'ndan 3 TIR'la alınarak Kerem Şalom geçişi yakınlarındaki bir depoda götürüldü ve kapının açılmasıyla birlikte işlemleri yapıldı.

Ambulanslar, Gazze'de bir ulaştırma firmasının şoförleri tarafından alınarak, Gazze Şeridi'nin 5 kentindeki 5 hastaneye teslim edilecek.

Ambulanslar, Gazze'deki Şifa Hastanesi başta olmak üzere, Han Yunus'taki Han Yunus Hastanesi, Deyr El Bala'daki El Aksa Hastanesi, Beyt Lahya'daki Feta Rehabilitasyon Merkezi ve Cebaliya mülteci kampındaki El Awda Hastanesinin hizmetine veriliyor.

Ambulanslarla birlikte, Türkiye'den gönderilen gıda yardımının 70 tonluk bölümü de bu sabah Gazze'ye girdi. Şeker ve undan oluşan ve son birkaç gün içinde Gazze'ye ulaştırılan gıda yardımının toplamı 330 tonu buldu. Gıda yardımının ilk partisi Gazze'ye, operasyonun düzenlendiği Cumartesi gününün sabahı Gazze'ye gönderilmişti. Yardımların bir bölümü de dün ulaştırıldı.

Türkiye, bu ay içinde 10 tam donanımlı ambulansı da Batı Şeria'daki Filistin Yönetimine teslim etmişti. Ambulanslar, üzerinde Türk hükümeti tarafından hibe edildiklerine ilişkin Arapça yazı taşıyor.

HASTANELERE JENERATÖR DE GÖNDERİLECEK

TİKA, Gazze'deki elektrik darboğazını da göz önünde bulundurarak, söz konusu hastaneler için jeneratör göndermeyi de planlıyor.

Önümüzdeki hafta içinde, söz konusu 5 hastane için, birer megavat gücünde 5 jeneratörün yine Kerem Şalom geçişinden Gazze'ye ulaştırılması öngörülüyor. Jeneratörlerin bir hastaneyi çalıştırabilecek güçte olduğu belirtiliyor.

YÜZLERCE KAMYON DOLUSU YARDIM MALZEMESİ GEÇTİ

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde operasyonlarını sürdürürken, Kerem Şalom geçiş noktası iki gündür Gazze'ye yardım aktarılması için gündüz saatlerinde aralıksız açık tutuluyor.

BÖlgeye dün ve bugün, başta gıda malzemeleri olmak üzere ilaç, diğer tıbbi malzeme, araç lastiklerinden yataklara varıncaya kadar tonlarca malzeme taşıyan yüzlerce kamyon ve TIR, karşı tarafa geçirilmek üzere Kerem Şalom'a yüklerini boşalttı.