kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Almanların tercihi Türkiye

Giriş Saati : 28.12.2008 12:29
Güncelleme : 28.12.2008 19:44
Yeni Haber
Öger Tour Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz, dünyadaki ekonomik krizin Türk turizmine fırsat yaratacağını belirterek, ''Almanlar arasında yapılan ankette gelecek yıl için tatil planlarında sadece Türkiye'ye çıktı. Bu bizim açımızdan çok önemli. Türkiye artık istenilen ülke oldu. 2009 yılında özellikle Almanlar Türkiye'ye daha çok gelecek'' dedi.

Recep Yavuz, son yıllarda Türkiye'ye gelen Alman sayısında azalma olduğunu, ancak bu yıl gelen Alman turist sayısında küçük de olsa artış kaydedildiğini belirtti.

Recep Yavuz, 2009 yılında Alman pazarının tekrar dirilişe geçeceğine inandığını kaydederek, '2009 yılı Türk turizminde Almanya yılı olacak. Ekonomik kriz nedeniyle tüm dünyada bir gerileme yaşanacak. Ancak tatilde herşey dahil sistemi ön plana çıkacak. Herşey dahilde Türkiye'nin rakipleri Tunus ve Mısır'dır. Ancak bu ülkeler herşey dahilde Türkiye'nin çok gerisindedir'' dedi.

Yavuz, 2009 yılında turizmin en önemli kriterinin ürün fiyat dengesi olacağını iddia ederek, 2009'da ürün fiyat dengesinin turizmin en önemli kriteri olacağına işaret etti. Ekonomik krizin getirdiği sıkıntı nedeniyle başta Almanlar olmak üzere Avrupalıların bütçelerini daraltacaklarına değinen Yavuz, Artık iyi ürünü iyi fiyata veren ülkelerin aranacağını ifade etti. Yavuz, tatilde ürün ve fiyat unsurunun daha ön plana çıkacağını ve zengin turistlerin de artık ürüne ve fiyatın uygunluğuna bakacaklarını kaydetti.

-KRİZ FIRSAT YARATACAK-

Ekonomik krizin Türkiye için bir fırsat olacağına inandığını vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:

''2009 Türk turizminde Almanya yılı olacak. Dünyadaki ekonomik kriz Türk turizmine fırsat yaratacaktır. Orta sınıf üstü Avrupalılar tatillerini genellikle ABD, Kanada, İspanya, Yunanistan ve Uzak Doğu'da geçiriyorlardı. Artık bu kişiler daha hesaplı tatil yerleri arayacaktır. Bu ülkelere gitmeyen bu kişiler, herşey dahil sisteminin getirdiği avantaj nedeniyle Türkiye'yi deneyeceklerdir. Türkiye'ye 2009 yılında gelecek ekonomik açıdan iyi olmayan Avrupalı sayısı azalırken, orta sınıf üstü turist sayısı artacak. Ekonomik kriz Türkiye'ye hiç gelmeyen orta kesim üstü Avrupalıyı da çekmek için fırsat olacak. Kriz baskısı Türkiye'ye yeni fırsatlar doğuracak. Türkiye'ye hiç gelmeyen Avrupalıları çekme fırsatı olacak. Her kesimden Avrupalı Türkiye'ye gelecek. Türkiye, ekonomik kriz nedeniyle kendisini tanıtmak için çok iyi bir fırsat yakalayacak.''

-ALMANLAR BU YIL EN ÇOK TÜRKİYE'YE GELDİ-

Recep Yavuz, Almanya'da her türlü istatistiği yapan De Statistica'nın yaptığı ankete göre, Almanların bu yıl en çok Türkiye'ye tatile gittiğinin ortaya çıktığına da değinerek, şöyle konuştu:

''2008'de Almanlar son 12 ayda en fazla Türkiye'ye tatile geldi. İstatistiğe göre yurt dışına en az 4 gün tatile çıkan Almanların en çok Türkiye'ye gittiği belirlendi. Almanya'da son 12 ayın şampiyonu Türkiye oldu. Almanlar arasında yapılan ankette gelecek yıl için tatil planlarında sadece Türkiye'ye çıktı. Bu bizim açımızdan çok önemli. Türkiye artık istenilen ülke oldu. 2009 yılında özellikle Almanlar Türkiye'ye daha çok gelecek.''