kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

27.12.2008
Krizde taksicilerin kazancı % 50 düştü
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kriz nedeniyle sektörün kazancında eskiye nazaran yüzde 50 oranında düşüş yaşandığını söyledi. Küresel krizin üreticileri ve tüketicileri etkisi altına aldığını kaydeden Apaydın, şunları söyledi: "Geçmişte de ülkemizde krizler yaşandı ama Türkiye'ye has krizlerdi. Dalga dalga yayılan kriz ülkemizde de hissediliyor. Kriz bizim küçük esnafımızı da etkisi altına aldı. Dolayısıyla parası olan vasıtaya biniyor. Bütçesi dar olan insanlar ise ticari araçlarımızdan istifade edemiyor."

İndirimli ürün için saat 04.00'te kuyruk
Darty'nin Ankara'daki ilk, Türkiye'deki 10. mağazası Malltepe Park Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Açılış nedeniyle düzenlenen kampanyada dizüstü bilgisayardan beyaz eşyaya, LCD/plazma televizyonlardan cep telefonuna kadar birçok ürün indirimli olarak açılışa gelen Ankaralılarla buluştu. Mağazanın kampanyasından yararlanmak isteyenler sabah saat 04.00'den itibaren mağaza önünde gelmeye başladı. İlerleyen saatlerde ise birçok kişi mağazaya gelerek kuyruk oluşturdu. Saatin ilerlemeye başlamasıyla aşırı yoğunluk yaşandı.

Akyazı ilçesinde petrol bulundu
Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Kuzuluk Beldesi'nde termal enerji için yapılan sondaj sırasında petrol bulundu. Akyazı Belediyesi ve Özel İdare işbirliğiyle termal enerji için açılan sondaj kuyusunda rastlanan petrol bulgusu TPAO'ya bildirildi. Numuneler tahlile gönderdi. Tahlil sonuçlarının bir hafta içinde çıkacağı bildirildi. Albatros Enerji ile Geopet şirketi de bölgede arama izni için başvurdu. Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, petrolün kalitesi ve rezervinin bir hafta içerisinde kesinleşeceğini bildirdi.

1.5 milyon mükellefin vergi borcu yapılandı
Vergi borçlarını yıllık yüzde 3 tecil faiziyle 18 ay taksitlendiren düzenlemeden yararlanmak için 1 milyon 520 bin kişi başvuruda bulundu.Bu kişiler, 7 milyar 598 milyon YTL'si vergi aslı, 3 milyar 721 milyon YTL'si de faiz ve gecikme zammı olmak üzere toplam 11 milyar 320 milyon YTL'lik vergi borcunun taksitlendirilmesini istedi. 51 bin dosyaya ilişkin işlemler de sürüyor. Uygulamadan faydalanmak için İstanbul'da 324 bin 500, Ankara'da 123 bin İzmir'de de 105 bin kişi başvurdu.