kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
312 koltuklu yeni Boeing 777- 300ER’ler 14 bin 685 km’lik uçuşlarda yolculara bu yataklarla rahatça seyahat imkânı verecek.

THY Boeing 777'lerle yataklı uçuşa başlıyor

Cevdet ÖZDEMİR - İSTANBUL
27.12.2008
THY'nin Hintli Jet Airways'tan kiraladığı ve uzun uçuşlarda kullanacağı Boeing 777-300ER uçakları hafta başından itibaren first class konsepti ile uçuşlara başlayacak..
Türk Hava Yolları (THY) uzun menzilli uçuşlarda kullanmak üzere filosuna kattığı 'Boeing 777-300ER' tipi uçaklarını basına tanıttı. Airport Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Boeing 777-300ER uçakları gerek kapasite, gerek menzil itibarıyla THY'ye yeni bir değer katacağını söyledi. Yaptıkları işi en üst düzeyde yapmak üzere yeni bir yapılanma içine girdiklerini belirten Karlitekin, first class uygulaması da bu çerçevede devreye girdiğinin altını çizdi. THY'nin tek bir ürün ile her türlü müşteri kesimi, menzil ve piyasaya hitap etmeye çalıştığını ifade eden Karlıtekin "Bu bazı dezavantajları da beraberinde getiriyordu. Ama artık THY olarak her müşteri kesimi, menzil ve piyasa dilimine uygun ürün getirerek yeni stratejinin temellerini atmış olduk. Boeing 777 uçaklarının filomuza hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

2009'A GÜVENLE BAKIYORUZ
THY Genel Müdürü Temel Kotil de, 2008'in sonuna yaklaşırken THY filosuna Boeing 777- 300ER uçaklarının katıldığı ifade ederek "Artık first class değil, suit class servisi başlatıyoruz" diye konuştu. THY'nin 2008 yılını yolcu sayısı ve ticari performans olarak çok iyi bir şekilde kapattığını ifade eden Kotil "Biliyoruz ki 2008 bir kriz yılıydı. 2009 da havacılıkta bir kriz yılı olarak bekleniyor. Buna rağmen THY yönetimi Boeing 777 uçaklarını filosuna katmakla ve ilave olarak da 4 adet Airbus 321 full business class uçağı servise almakla 2009'a ne kadar güvenle baktığını göstermiş oldu" dedi THY son 5 yıl içinde sürprizsiz bir büyüme içinde olduğunu sbelirten Kotil, bu büyümenin önümüzdeki 5 yıl içinde de bu devam edeceğini söyledi. Kotil şunları kaydetti: "Şu anda ihalesi devam eden 105 uçak var. Bu da asında ileriye güvenle baktığımızın bir göstergesidir. Bugünkü tanıtımını yaptığımız uçaklar süit class denilen Avrupa'da yalnızca bir hava yolunda, uzak doğuda 4 hava yolunda bulunan yüksek kalitede bir hizmeti servise koyuyor. Artık büyüme, karlılık gibi konuları aşan THY, marka ve kalitede dünyada bir numara olduğunu bugün herkese gösterecek.''