kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AKP'de Gökçek'in durumu belirsiz

Ergun AKSOY / ANKARA
27.12.2008
AK Parti'de bugün 18 ilin belediye başkan adayları açıklanacak. Erdoğan'ın açıklamayı Altındağ'da yapması "Büyükşehir adayı Tiryaki mi" yorumlarına neden oldu..
Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün Altındağ'da 18 ilin ve ilçelerinin belediye başkanlarını açıklamaya hazırlanırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in durumu salı günü netlik kazanacak. Geçen hafta Konya, Antalya, Kayseri ve İstanbul'da aynı isimlerle yola devam edileceğini açıklayan Erdoğan'ın bugün de Bursa, Erzurum ve Samsun'un adaylarını açıklayabileceği belirtiliyor. Altındağ'da, 18 ilin ve ilçelerinin belediye başkan adaylarının açıklanmasına dün yapılan AK Parti MYK'sında karar verildi. Ankara başta olmak üzere diğer büyükşehir belediyelerin durumları ise salı günü netlik kazanacak. Toplantıda Siirt, Çorum, Bitlis ve Bingöl belediye başkan adaylarının değiştirilmesi kararlaştırıldı. Açıklamanın Altındağ'da yapılacak olması "AK Parti'nin Ankara adayı Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki mi" tartışmalarına neden oldu. Kulislerde eğilimin de Gökçek'ten yana olduğu, alternatifinin ise Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Tiryaki olduğu belirtiliyor. Erdoğan, belediye başkanlığı döneminde cezaevindeyken ilk ziyaretine gelen kişi Tiryaki'yi, 2003'te Osmaniye Vali Yardımcılığı'ndan Rize Valiliği'ne atamak istemiş ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den iki kez veto yemişti. Erdoğan da Tiryaki'yi Altındağ'dan belediye başkan adayı göstermişti.

ANKET SONUCU
Ankara'da 3 bin kişiyle yapılan ankette AK Parti önde görünüyor. AKP'nin oyu yüzde 46, Gökçek'in Kılıçdaroğlu ile tartışmasından önce yüzde 40'ın üzerinde olan oyu yüzde 38, CHP adayı Murat Karayalçın'ın ise yüzde 27, MHP adayı Mansur Yavaş'ın ise yüzde 12 görünüyor. AKP'de Erdoğan başkanlığında yapılan toplantılarda en az 10 kadının belediye başkan adayı gösterilmesi de kararlaştırıldı. Adaylık başvurusu yapan Ayşe Bahar Çebi'nin Ordu'dan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. TBMM Sağlık Komisyonu'nda uzun yıllardır uzman olarak çalışan Yıldız Bezginci'nin adı da Çankaya için geçiyor. Bezginci, aday adaylığını açıkladı.
Haberin fotoğrafları