kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte ideal gülüşün tarifi

Giriş Saati : 24.12.2008 16:52
Güncelleme : 24.12.2008 23:29
Yeni Haber
Toplum içinde rahatlıkla gülümseyebilmenin gerek meslek, gerekse sosyal statü açısından büyük önem taşıdığını belirten diş hekimi Alper Çıldır, ideal gülüşü tarif etti.

Herkesin ideal bir gülüşe sahip olmak istediğini ifade eden Anadolu Sağlık Merkezi'nden Diş Hekimi Alper Çıldır, "İdeal gülüşte kişinin dudak kenarları simetrik olarak geriye çekilmeli, iki tarafta dudak kenarları ve dişler arasında kalan karanlık koridorlar eşit görünmeli. Üst dudak gülüş sırasında geriye doğru sıyrıldığı zaman dişle dişetinin tam birleştiği noktada durmalı ve daha yukarı sıyrılmamalı. Bu kriterlerin tümü gerçekleştiğinde tam anlamıyla güzel bir gülüş olur" dedi.

Dişlerin arasına giren üçgen şeklindeki dişetlerinin görünümünün gülüş estetiği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Çıldır, "Gülümseme sırasında dişetinin değil, sadece üçgenlerin görünmesi, üst dudağın da diş ile dişetinin birleşim yerine kadar sıyrılması isteniyor. Gülüş esnasında sağlıklı dişetinin dudaklar altından ideal miktarda görünmesine 'kırmızı estetik', dişlerin ideal pozisyon ve miktarda görünmesine ise 'beyaz estetik' deniyor. İdeal bir gülüşte kırmızı estetik ile beyaz estetiğin birbirini tamamlaması gerekir" diye konuştu.

Gülüşün insan hayatındaki yeri ve ideal bir gülüş için diş hekimliğinin sunduğu imkanlarla ilgili görüşlerini belirten Çıldır, "Diş hekimliği gülüş şeklinin yeniden tasarlanmasına, hatta mesleğe göre şekillenmesine imkan tanıyor. Eğer dişetinde fazlalık varsa manikür yapar gibi dişetindeki fazlalıkları kesiyoruz. Bu, korkulduğu kadar kanamalı bir işlem değil. Uygulandıktan bir saat sonra hastalarımız günlük hayatlarına devam edebiliyor. Sağlıklı dişeti, kanamasız ve gülkurusu pembeliğinde olur. Kırmızı estetik için dişetleri çok sağlıklı olmalı, dişetlerinde iltihap ya da kanama olmamalıdır. Ayrıca bu işlemin uygulanabilmesi için hastamızın büyüme ve gelişiminin tamamlanmış olması gerekir" bilgilerini verdi.

(İHA)