kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yüce Koleji'nin Yönetim Kurulu Başkanı 68 yaşındaydı.

12 milyon YTL borç intihara sürükledi...

Yaşar ÖNEL - Kadir ERCAN - Göksel ÇAĞLAV / ANKARA
24.12.2008
Ankara'nın köklü kolejlerinden Yüce Okulları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalınyazgan, hayatını adadığı kolejinde ruhsatlı tabancasıyla intihar etti..
Başkentin en ünlü özel okullarından biri olan Yüce Koleji'nin kurucusu, 68 yaşındaki Yücel Kalınyazgan, 12 milyon YTL'lik borcunu ödeyemeyince, "Onurumla ölüyorum" diye not bıraktı ve hayatını adadığı kolejinde, ruhsatlı tabancasıyla kafasına bir kurşun sıkarak intihar etti. Yücel Kalınyazgan, önceki gün akşam saatlerinde okulda yönetim kurulu toplantısı yaptı. Ardından, okulun Genel Müdürlüğü'nü yürüten oğlu Kağan Kalınyazgan ile toplantıya devam etti. Gece oğlunu da evine gönderen Kalınyazgan, makam odasında tek başına kalarak eve gitmedi.

TEK KURŞUNLA...
Gece saat 03.00'ü geçtiği halde kocasının eve gelmemesi ve telefonlara cevap vermemesi üzerine endişeye kapılan eşi, oğlu Kağan'ı arayıp, babasını kontrol etmesi için okula gönderdi. Babasının makam odasından dışarı çıkmadığını öğrenen Kağan Kalınyazgan, sabah 04.00'de, Oran semtindeki okula dönüp, babasının odasına girmek istedi. Kapının kilidi, güvenlik görevlilerinin yardımıyla kırıldığında, Yücel Kalınyazgan'ın (68), makam koltuğunda tek kurşunla intihar etmiş halde bulundu. Hayatını eğitime adayan Kalınyazgan'ın, binbaşı olarak emekli olmadan önce sahip olduğu Kırıkkale marka kısa 9 olarak bilinen ruhsatlı tabancasını çenesinin altına dayayıp tetiği çektiği, çene altından giren merminin başın üst kısmından çıkıp tavana saplandığı görüldü. Babasını görünce fenalaşan oğlu Kağan Kalınyazgan sakinleştirilmeye çalışılırken durum polise bildirildi. Olay yerinde inceleme yapan Cumhuriyet Savcısı, şüpheli bir durum görmedi ama yine de otopsi yapılması için cesedi Adli Tıp Kurumu'na sevk etti.

İNTİHAR NOTU
Kalınyazgan'ın intihar etmeden önce, "Onurumla ölüyorum" diye bir mektup bıraktığı görüldü. İşte o not: "Sevgili öğretmenlerim ve öğrencilerim, borçlarımla uzun süre uğraştım. Uzun zamandır maddi zorluklar yaşıyorum. Çok borcum var ve onlarla boğuşmaktan yoruldum. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Ben bütün ömrüm boyunca onurumla yaşadım onurumla ölüyorum. Ölümümden kimse sorumlu değildir." Kalınyazgan'ın, üç finans kuruluşuna ve uluslararası kuruluşlara 12 milyon YTL borcu olduğu öğrenildi. Taksitleri ödeyemeyince, bankanın borcun tamamını geri istediği belirlendi. Oğlu Kağan Kalınyazgan'ın "Çok duygusaldı. Aslında kaldıramayacağımız bir borç değildi. Ancak ilk kez böyle bir şeyle karşılaştı" dediği öğrenildi. Cenazenin Ankara'da yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.
Haberin fotoğrafları