kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
100 TEMEL ESER İÇİNDE ... Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiye ettiği "100 temel eser" arasında yer alan Johanna Spyri'nin çocuk kitabı "Heidi"yi, 1970'lerde çizgi filmiyle tanıdı. Kitap, ailesini kaybettiği için Alpler'de yaşayan ve çocukları hiç sevmeyen dedesinin yanına bırakılan Heidi'nin öyküsünü anlatıyor.

62'sinde Heidi'nin dedesine benzedi

24.12.2008
Kars'ta çekilen 'Deli Deli Olma' filmi için beyaz sakalını uzatan Tarık Akan, çizgi film karakteri Heidi'nin büyük babası Alp Dede'yi anımsattı..
Şerif Gören'in "Yol" filminde birlikte rol alan Tarık Akan ve Şerif Sezer, 28 yıl sonra Kars'ta, Murat Saraçoğlu'nun yönettiği "Deli Deli Olma" filmi için birlikte kamera karşısına geçti. Tarık Akan, Kars'ın donduran soğuklarından korunabilmek için sık sık çay içtiği gibi kentin tarihi havasını teneffüs etti. Çekimlerde fırsat buldukça rol arkadaşlarıyla birlikte közde patates pişiren 62 yaşındaki sanatçı, film için uzattığı saçları ve beyaz sakallarıyla da ilgi çekti. "Deli Deli Olma"da 70 yaşında bir karakteri canlandıran ünlü oyuncuyu bu haliyle, kült çizgi film Heidi'nin büyük babası Alp Dede'ye benzedi. 93 Harbi sonrasında Çar'ın Rusya'da yaşamasını istemeyip Kars'a göç etmeye zorladığı Malakan kavminden değirmenci Mişka'yı canlandıran Tarık Akan şöyle dedi:

TARIK AKAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

'YILBAŞINDA BURADAYIM'
"Hava soğuk ama Kars çok güzel. Bir aydır buradayım ve hiç sıkılmadım. Yılbaşında da burada olacağım." Şerif Sezer ise hayatının film setlerinde geçtiğini ve bu tür uğraşların kendisini mutlu ettiğini belirtti.
Haberin fotoğrafları