kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çocukların dramı

Giriş Saati : 24.12.2008 10:59
Güncelleme : 24.12.2008 23:29
Yeni Haber
Zonguldak'ta 3,5 yaşındaki bir kız çocuğunu evinde uyurken kaçırıp boğazını keserek öldüren kişiler aranıyor.

Kozlu beldesine bağlı Kılıç Mahallesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Lojmanları'nda yatağında uyurken pencereyi kırarak içeriye giren kimliği belirsiz kişilerce kaçırılan 3,5 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç, dün gece saatlerinde evin yakınındaki çöp konteynerında boğazı kesilmiş halde bulundu. Küçük Sümeyye'yi kaçırıp vahşice öldüren şahısların, kırdıkları camın önüne "Saat 24.00'e kadar 5 bin YTL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın" yazılı not bıraktığı öğrenildi.

İddialara göre, Kılıç mahallesinde anne Ferdane Cinkılıç, kızı Sümeyye'yi odasında uyuttuktan sonra Kılıç İlköğretim Okulu'nda eğitim gören kızı Şule Cinkılıç'ı almak için okula gitti.

Dün saat 17.30 sıralarında kızı ile birlikte duyma özürlü annesi Hekime Tura'nın da bulunduğu eve geldiğinde küçük kızı Sümeyye'nin yatağında olmadığını, pencerenin ise kırık olduğunu gördü. Tek katlı olan evin penceresinin önüne bırakılan, "Saat 24.00'e kadar 5 bin YTL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın" yazılı notu gören anne Cinkılıç, kızının kaçırıldığını polise haber verdi.

Bunun üzerine çevrede arama yapan polis ekipleri, evin yakınındaki çöp konteynerine çuval içinde Sümeyye'nin boğazı kesilmiş haldeki cesedini buldu. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından küçük Sümeyye'nin cesedi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili araştırma başlatan polis, anne Ferdane ile TTK'da işten gelen eşi Ali Osman Cinkılıç(39)'ı İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürerek ifadelerine başvurdu. 3.5 yaşındaki çocuklarının öldürüldüğünü öğrenen çift ve yakınları büyük üzüntü yaşadı.

SÜMEYYE'NİN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde boğazı kesilerek öldürülen çocuğun cenazesi, 4 yıl önce bugün doğum sırasında öldüğü bildirilen kız kardeşinin yanına defnedildi.

Emniyette ifade işlemleri devam eden çocuğun annesi Ferdane ve babası Ali Osman Cinkılıç, cenaze törenine katılamadı. Kılıç Mahallesi'ndeki tek katlı evlerinde uyuduğu sırada kaçırılan ve bir süre sonra mahalledeki bir çöp konteynerinin yakınında çuvalda cesedi bulunan 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç'ın cenazesi, otopsinin ardından Zonguldak Atatürk Hastanesi morgundan alındı.

Çocuğun amcası Mehmet Cinkılıç, Sümeyye'nin cenazesinin minibüsle Ereğli ilçesine bağlı Sakallar köyüne getirilmesinin ardından, burada taziyeleri kabul etti. Amca Cinkılıç, ''Caniler sana nasıl kıydı, gitti yavrumuz'' diye ağlayarak, sinir krizi geçirdi. Daha sonra köy mezarlığına götürülen Sümeyye Cinkılıç'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından 4 yıl önce doğum sırasında öldüğü bildirilen kız kardeşinin yanında toprağa verildi.

Emniyette ifade işlemleri devam eden çocuğun annesi Ferdane ve babası Ali Osman Cinkılıç, cenaze törenine katılamadı. Cenazede, çocuğun yakınları, köylüler, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda maden işçisi olarak çalışan babanın iş arkadaşları hazır bulundu.

''KÖTÜ TESADÜF''

Amca Mehmet Cinkılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın nasıl olduğunu bilmediğini, kardeşinin 4 yıl önce doğum sırasında ölen çocuğunun da 24 Aralıkta toprağa verildiğini söyledi.

Yaşanan olayın kötü bir tesadüf olduğunu, çok büyük üzüntü yaşadıklarını anlatan Cinkılıç, ''Böyle sevimli bir çocuğa nasıl kıydılar. Emniyet teşkilatı dün geceden itibaren olayı aydınlatmak için çabalıyor. Polis sorgulamasının ardından olayı çözecektir. Katilin bir an önce yakalanacağına inanıyorum'' dedi.

KASTAMONU'DA KAYBOLAN KÜÇÜK KIZ ÇOCUĞUNUN CESEDİ HAYVANLARCA PARÇALANMIŞ OLARAK BULUNDU

Kastamonu'nun Cide ilçesinde 15 gün önce kaybolan 7 yaşındaki Arzu Tarı'nın cesedi, ormanlık alanda yabani hayvanlarca parçalanmış olarak bulundu.

Cide'ye bağlı Çayyaka köyünde yaşayan ve Kurban Bayramı'nın ikinci günü ailesi tarafından jandarmaya kaybolduğu bildirilen Arzu Tarı'nın bulunması için köylüler seferber oldu.

Küçük kızı günlerdir arayan vatandaşlar, dün akşam saatlerinde Çayyaka köyüne 4 kilometre mesafedeki ormanlık alanda cansız bedenine ulaştı. Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, küçük Arzu'nun cesedinin yabani hayvanlar tarafından parçalandığını tespit etti.

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, küçük kızın cesedini, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Akli dengesinin yerinde olmadığı bildirilen Arzu Tarı'nın cesedi, otopsi sonrası ailesine teslim edildi.

(AJANSLAR)