kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Denizli'de 4.0 büyüklüğünde deprem

Giriş Saati : 24.12.2008 09:12
Güncelleme : 24.12.2008 23:29
Yeni Haber
Denizli'de, merkez üssü Honaz İlçesi olan deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, bu sabah saat 07.54'de merkez üssü Honaz İlçesi olan 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Denizli merkezi ve bazı çevre ilçelerde de hissedilen depremde can ve mal kaybı olmadığı öğrenildi. Honaz Kaymakamı Kamuran Taşbilek, depremin meydana gelmesinin ardından ilçeye bağlı tüm belde ve köylerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.

Bu depremin öncesinde yine merkez üssü Honaz olan saat 05.28'de 3.7, saat 05.37'de de 2.8 büyüklüğünde iki sarsıntı daha oldu.

DENİZLİ VE İLÇELERİNDE KAYDEDİLEN DEPREMLERİN SAYISI 26'YA ULAŞTI

Sabah saatlerinden itibaren Denizli'de merkez üssü kent merkezi ile Honaz, Akköy, Acıpayam, Bozkurt, Babadağ, Buldan, Tavas ve Sarayköy ilçeleri olan hafif şiddetteki depremlerin sayısı 26'ya ulaştı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, bugün saat 05.28'de Honaz ilçesi merkez üslü olarak başlayan 3.7 büyüklüğündeki depremi hafif şiddette 25 sarsıntı izledi. Son sarsıntı ise saat 14.09'da Akköy ilçesinde 3.0 büyüklüğünde kaydedildi.

Honaz'ın yanı sıra Denizli merkez, Akköy, Buldan, Tavas ve Sarayköy'de meydana gelen depremlerin büyüklüğü 2.7 ile 4.0 arasında oldu.
Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Özer Tunçtürk, Denizli'nin birinci derecede deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlattı. Özer Tunçtürk, bu sabah 3.7 büyüklüğündeki sarsıntıyla bir aktivite başladığını, bunun süresiyle ilgili tahminde bulunulamayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Denizli'nin birinci derecede deprem bölgesi olduğu göz önüne alındığında bu ve benzeri depremlerin olabileceğini her zaman dile getirdik. Burada en önemli konulardan birisi depreme hazırlıktır. Depremler mutlaka yaşanacaktır ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bugüne kadar biz doğu-batı istikametinde fay hatları üzerinde depremleri yaşıyorduk ve diyorduk ki Honaz fayı veya başka bir fay üzerinde bir deprem yaşadık. Ama bugün yaşadığımız depremlere baktığımız zaman birkaç fay hattı üzerinde görmemiz mümkün.''

Tunçtürk, deprem konusunda araştırmalar yapılacaksa bunun Denizli'de olması gerektiğini ifade ederek, ''Bilim adamlarının, bilim dünyasının depremi burada incelemesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan sonra da bu ve buna benzer depremleri mutlaka yaşayacağız. Halkın tedirgin olmadan yaşamını sürdürmesi gerekiyor'' dedi.

Kriz merkezi bünyesinde 3 haneli bilgilendirme hattı olması gerektiğini her zaman vurguladıklarını belirten Tunçtürk, vatandaşların deprem veya başka doğal afetler konusunda bu hattan bilgilendirilebileceğini kaydetti.

(AA)