kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uludağ'da kar kalınlığı 70 santimetre

Giriş Saati : 24.12.2008 11:29
Güncelleme : 24.12.2008 23:29
Yeni Haber
Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, ''oteller bölgesi''nde son yağışlarla birlikte kar kalınlığı, 70 santimetreyi buldu.
Hava sıcaklığının eksi 9 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da tipi şeklinde yağan kar yüzünden görüş mesafesinin 150 metreye kadar düştüğü bildirildi. Uludağ'da gün boyunca kar yağışı bekleniyor.

BURSA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Bursa kent merkezi de sabahın erken saatlerinden itibaren beyaza büründü. Kent merkezinde 2 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığının, yüksek kesimlerde daha da arttığı bildirildi.

Tipi şeklinde yağan kar nedeniyle trafik zaman zaman aksarken, araçların kayması ve tedbirsiz yola çıkılması yüzünden çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Öte yandan, Bursa'yı çevre illere bağlayan kara yollarında kar yağışının sürdüğü, ancak trafik akışında herhangi bir sorun bulunmadığı öğrenildi. Ekiplerin, olası sorun yaratabilecek noktalarda hazır bekletildiği bildirildi. İl Özel İdaresi yetkilileri de şu ana kadar kapalı bir köy yolu bulunmadığını kaydetti.

KARTALKAYA'DA KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETREYE ULAŞTI

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.

Bolu'da 2 gündür aralıklarla devam eden yağışın ardından Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 40 santimetre oldu. Kar yağışı, kayak merkezinde etkili olmaya devam ediyor.

Öte yandan, Kartalkaya'daki otellerin işletmecileri, kar kalınlığının istenilen seviyeye gelmesiyle kayak sezonunun açılacağını söyledi.

PALANDÖKEN'DE KAR KALINLIĞI 50 SANTİMİ BULDU

Kayseri'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının aralıklı olarak iki gün boyunca devam edeceği belirtildi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağmurlu hava bugünden itibaren yerini kara bıraktı. Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 50 santimetreye kadar ulaştı. Sezonu açan kayak merkezi müşterilerini bekliyor. Günlerdir bekledikleri kar yağışının nihayet geldiğini ve mutlu olduklarını kaydeden Ahmet Sancak isimli vatandaş, eski kışları özlediklerini söyledi. Karın Anadolu'da bereket olarak bilindiğini ifade eden Sancak, "Çocukluğumuzda yılın bu mevsiminde diz boyu kar olurdu. Küresel ısınmanın da etkisiyle artık çocukluğumuzdaki kış ve karı göremiyoruz. Ama yağan kara da şükrediyoruz." diye konuştu.

Mehmet Palamutoğlu da kar yağışının gecikmesine rağmen yağışların başladığına sevindiklerini söyledi. Yılbaşından önce sezonu açabilmenin sevincini yaşayan kayak merkezindeki turizmciler ise sezonu en iyi şekilde geçirebilmenin hesabını yapıyor. Erciyes Kayak Merkezi Beden Terbiyesi sorumlusu ve kayak hocası Veysel Değirmenci, gece geç saatlerde başlayan ve sabaha doğru etkisini iyice hissettiren kar yağışı sonrasında kayak merkezindeki kar kalınlığının 50 santimetreye kadar yükseldiğini söyledi.

Yoğun yağış sonrasında kayak merkezinde kış turizm sezonunun da açıldığını belirten Değirmenci, kayak severlerin günübirlik te gelip kayak keyfini yaşayabileceğini söyledi. Erciyes Kayak Merkezi'nin toz karı ve pistleriyle meşhur olduğunu belirten Değirmenci, Türkiye'nin en iyi kayak merkezlerinden birisi olan Erciyes Kayak Merkezi'nin bu sezon önceki yıllara göre daha fazla ilgi göreceğine inandıklarını söyledi.

Değirmenci, kar yağışının halen devam ettiğini ve kar kalınlığının akşama kadar 50 santimetreye ulaşabileceğini söyledi. Yüksek yerlerdeki kar kalınlığının ise bir metreye ulaştığı belirtildi.

ERCİYES KAYAK MERKEZİ SEZONU AÇTI

Kayseri'de de etkisini hissettiren kar yağışı Erciyes Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığını 37 santimetreye kadar çıkardı ve kayak sezonu açıldı.

Yılbaşından önce sezonu açabilmenin sevincini yaşayan kayak merkezindeki turizmciler, sezonu en iyi şekilde geçirebilmenin hesabını yapıyor. Erciyes Kayak Merkezi Beden Terbiyesi sorumlusu ve kayak hocası Veysel Değirmenci, gece geç saatlerde başlayan ve sabaha doğru etkisini iyice hissettiren kar yağışı sonrasında kayak merkezindeki kar kalınlığının 37 santimetreye kadar yükseldiğini söyledi. Yoğun yağış sonrasında kayak merkezinde kış turizm sezonunun da açıldığını belirten Değirmenci, kayak severlerin günübirlik gelip kayak keyfini yaşayabileceğini söyledi.

Erciyes Kayak Merkezi'nin toz karı ve pistleriyle meşhur olduğunu belirten Değirmenci, Türkiye'nin en iyi kayak merkezlerinden birisi olan Erciyes Kayak Merkezi'nin bu sezon önceki yıllara göre daha fazla ilgi göreceğine inandıklarını söyledi. Değirmenci, kar yağışının halen devam ettiğini ve kar kalınlığının akşama kadar 50 santimetreye ulaşabileceğini söyledi. Yüksek yerlerdeki kar kalınlığının ise bir metreye ulaştığı belirtildi.

(AJANSLAR)