kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

23.12.2008
Hak etmediğimiz lüks bizi Fon'a muhtaç yaptı
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Tasarruftan uzaklaşıp hak etmediğimiz bir tüketime ve lükse yöneldik. Bu yüzden daima bir takım güçlerin yardımına muhtaç kalıyoruz. IMF gibi kuruluşların amacı borç ödeme işleyişini aksatmamasını sağlamaktır" dedi.

İşsizlikte ah-vah dedirtecek bir tablo yok, abartmayalım
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsizlik konusunda "ah-vah" dedirtecek bir tablo olmadığını belirterek, Konuyu abartmayalım" dedi. Çelik, birçok kanunda değişiklik yapılmasına karşın Sendikalar Kanunu ile Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'nun değiştirilemediğini söyledi.

Akkan: Para isteyen Botaş Deli Dumrul'a benziyor
İzmir ve Manisa'daki 5 OSB'nin başkanı BOTAŞ'ın sanayicilerden teminat mektubu istemesini protesto etti. Aliağa OSB Başkanı Atıl Akkan, BOTAŞ'ı "Deli Dumrul'' a benzettiklerini belirterek, "Sen kaptır paraları Melih Gökçek'e, sonra gel sanayiciden iste" diye tepki gösterdi.

Esnafın borcuna beş yıllık vade
Reel sektörün banka borçlarının yeniden yapılandırma çalışması sürerken, kooperatiflere borcu olan esnafa da müjdeli haber geldi. Sanayi ve Ticaret bakanı Zafer Çağlayan bütçe görüşmeleri sırasında esnaf kredi borçları için de düzenleme yapılacağını söyledi. Çağlayan "Borçlarını uzun vadeye yayacağız. Esnafımız, kefalet kooperatiflerinden aldığı krediyi 4 yıl vadeyle kullanabiliyor. Yüzde 16 faizli bu krediyi ödeyemeyenlere anaparalarını ödemeleri koşuluyla faizine 5 yıl vade yapacağız" dedi.

Akora'dan ortaklık imzası

SANKO Holding'in bilişim şirketi Akora Teknoloji'nin Phoenix merkezli Avnet Inc. ile Türkiye'de ortaklık anlaşması imzaladığı bildirildi. Akora'dan yapılan yazılı açıklamada, yasal onay sürecine tabi olan ortaklık işleminin 2009 Ocak ayı sonu itibariyle tamamlanmasının beklendiği belirtildi. Ortaklık sonucu oluşan Avnet Technology Solutions Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, Avnet Technology Solutions Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgelerinin operasyonunun bir parçası olacağı kaydedildi.