kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
81 İlde 81 Orman Projesi Türkiye İş Bankası Kocaeli Ormanı alanında başlatıldı.

İş, 8 Monaco kadar ormanı Türkiye'ye hediye edecek

23.12.2008
İş Bankası, TEMA ile birlikte başlattığı 81İlde 81 Orman projesiyle yılbaşında hediye vermek yerine 8 Monaco büyüklüğündeki alanı ağaçlandıracak..
Türkiye İş Bankası ve TEMA Vakfı işbirliğiyle yürütülecek "81 İlde 81 Orman'' projesi, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki "Türkiye İş Bankası Kocaeli Ormanı''nda fidan dikimi ile başlatıldı. 11 milyon YTL'nin üzerinde kaynak aktararak gerçekleştireceği proje kapsamında 81 ilde yaklaşık 3 bin futbol sahası büyüklüğündeki 1470 hektarlık alana 2 milyonu aşkın fidan dikilmesi hedefleniyor. Bu Monaco'nun yüzölçümünün 8 katına eşit.

FİDANLARA 5 YIL KORUMA
Proje kapsamında Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi ormanlık alanında oluşturulan "Türkiye İş Bankası Kocaeli Ormanı''nda düzenlenen törene, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahir Küçük, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer, Genel Müdür Ersin Özince, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Gebze Ticaret Odası Başkanı İbrahim Başaran ile aralarında çocukların da bulunduğu TEMA gönüllüleri katıldı. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince bu yıldan itibaren ormanlar büyüyene kadar yılbaşı hediyesi hazırlamayacaklarını ifade etti. Türkiye çapında dikilecek fidanların 3 bin futbol sahası kadar büyüklükte bir alanı kapsayacağını dile getiren Özince, "Ancak bunu yanan ormanlarla kıyasladığımızda küçük kalıyor" dedi. Özince, proje kapsamında dikilecek fidanların 5 yıl korunmasını da sağlayacaklarını sözlerine ekledi. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi ormanlık alanında oluşturulan yaklaşık 10 hektarlık alana ilk etapta 170 fıstık çamı dikildi. Ağaçlandırma çalışmaları sonunda bu alana dikilen fidan sayısının 7 bin 500'e ulaşacağı bildirildi.