kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İsrail ve Hamas arasında cuma günü biten 6 aylık ateşkesten sonra roketler konuştu. Dün bir günlük ateşkes ilan eden Hamas olası operasyona karşı tetikte...

Hamas ya gidecek ya gidecek

22.12.2008
İsrail'de yaklaşan seçimin gündemi Hamas'ın roketleri. Kadima lideri Livni ve rakibi Netanyahu, kazanmaları halinde "Hamas'ı devirme"yi vaat ediyor..
10 Şubat'ta sandığa gidecek İsrail'de siyasetçilerin en büyük kozu Hamas. Kadima lideri ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile anketlerde önde giden Likud lideri Benyamin Netanyahu, seçilmeleri halinde önceki gün torpraklarına roket saldırısı düzenleyen Gazze'deki Hamas yönetimini bitireceklerini açıkladı. "Hamas'ı ancak ben deviririm" diyen Livni'yi ılımlı olmakla suçlayan şahin rakibi Netanyahu "İsrail karşılık vermeli" dedi.

DİPLOMATİK OPERASYON
İsrailli diplomatlar ise olası bir operasyon için şimdiden hazırlıklara başladı. İsrail, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a verdiği mektupta "Ya uluslararası kamuoyu müdahale eder ya da biz hareket etmek zorunda kalırız" diye tehdit savurdu. Hamas'ın yanıtı, olası bir saldırıya "intihar saldırılarıyla karşılık veririz" oldu. Tüm bunlara karşın barış çabalarına devam eden Mısır'ın yeni bir ateşkes için mekik diplomasisi yürüttüğü belirtiliyor. İsrail ve Hamas'tan da "doğru şartlar halinde uzlaşabiliriz" mesajları gelirken Hamas anlaşma için "Gazze'de ambargo kaldırılsın" ve "İsrail operasyon yapmayacağı güvencesi versin" şeklinde şartlar öne sürdü.
Haberin fotoğrafları