kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ödev yapmadığı için 11 yaşındaki öğrencisini öldürdü

CİHAN
Giriş Saati : 20.12.2008 10:38
Güncelleme : 20.12.2008 19:44
Yeni Haber
Mısır'da ödev yapmadığı için 11 yaşındaki öğrencisini döverek öldüren matematik öğretmeni, bugün mahkemeye çıkıyor. 23 yaşındaki Hayzam Nebil Abdülhamid isimli öğretmenin, öğrenciyi sınıfta cetvelle dövdükten sonra dışarı çıkararak karnına şiddetli şekilde vurduğu iddia edilmişti. Öğretmeninin darbeleri sonucu bayılan İslam Amr Bedir isimli öğrenci ise kaldırıldığı hastanede kalbinin durması sonucu hayatını kaybetmişti.

İskenderiye şehrinde bulunan Said Osman İlk Öğretim Okulu'nda iki ay önce gerçekleşen olay, Mısır'da büyük öfkeye yol açmıştı. Mısır Eğitimi Bakanı'nın da davaya şahit olarak çağırılması bekleniyor.

İslam'ın babası Amr Bedir İbrahim, oğlunu öldüren öğretmen ile birlikte başkalarının da yargılanması gerektiğini savunuyor. İbrahim, "Sorun öğretimde ve öğretmenlerde; çünkü iyi öğretmenler bulamıyorlar" diyor.

Acılı baba, "İlk suçlanacak kişi eğitim bakanı olmalı; bu kadar genç bir öğretmenin öğrencileri eğitmesine nasıl izin verdi?" diye soruyor.

Yaşanan bu olay, Mısır'daki eğitim sistemindeki bozuklukları göstermesi olarak değerlendiriliyor. Mısır'da genç, tecrübesiz ve yeterli kaynağı olmayan öğretmenler genellikle öğrenci sayısı 60 ila 100 arasında değişen sınıflarda kontrolü sağlamakta güçlük çekiyor.

Mısır hükümeti de olayı ardından yeni öğretmen sınavları dahil olmak üzere eğitim sisteminde bazı reformlara gideceğini açıklamıştı. Okullardaki şiddeti de önlemeye çalışan Mısır yönetimi, bedensel cezayı da yasakladı.