kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Siyasi faiz indirimiyle moral buldu iş dünyası 'devam' dedi

ANKARA
18.12.2008
Merkez Bankası'nın iddialı faiz indirimi TÜSİAD resepsiyonuna damgasını vurdu. Devlet Bakanı Tüzmen ise "Geç de olsa moral oldu" derken iş dünyası ise devamının gelmesini diledi..
TÜSİAD'ın geleneksel olarak Ankara'da düzenlediği yılın son Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Toplantısı öncesinde verdiği resepsiyona, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı damgasını vurdu. Davete, kabineden 7 bakan katılırken TÜSİAD, bugün de onur konuğu olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırlayacak. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile YİK Başkanı Mustafa Koç'un ev sahipliğindeki resepsiyona katılan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, 1.25 puanlık faiz indirimini öğrenince "Yolu açık olsun. Bunu hangi manada söylediğimi biliyorsunuz. Gecikmeden devamını diliyoruz. Sanayici için de üretici için de buna ihtiyaç vardı. ABD'de faizleri neredeyse sıfıra yakın bir seviyeye indirdi" dedi. Kur ve faizi politikası konusunda Merkez Bankası'na sert eleştiriler yöneltmiş olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise "Gönül isterdi ki daha önce yapılsaydı. Reel sektöre nakit akışını daha kolay sağlardık. Piyasayı canlandırması için önemli bir adım atıldı. Bu moral olacaktır" diye konuştu.

"BOTAŞ'IN ÖDEMELERİ TAMAM"
TAV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da faiz indirimini desteklediğini belirterek, "Güzel bir hareket. Kritik dönemlerde herkes risk almasını bilmeli. Bundan sonraki sürecin de böyle yönetilmesini diliyoruz" mesajı verdi. Sanayici Sedat Aloğlu da "Bu karar önemli bir adım. Şimdi de hükümetin açıklayacağı teşvik paketini bekliyoruz" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ise, BOTAŞ'ın 19 Aralık'a kadar (bugüne) Rusya ve İran'a yapacağı 2 milyar YTL'lik doğalgaz ödemesi için kredi bulunup bulunamadığı sorularına, "O işi hallettik" yanıtını verdi. Güler, kredinin TEDAŞ üzerinden mi sağlandığı soruları üzerine de, "Tahsilatımız da vardı, TEDAŞ üzerinden de alındı. Ödemelerimizi parça parça yapıyoruz" dedi.