kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

18.12.2008
İşsizlik maaşı başvuruları azaldı
ABD'de işsizlik maaşı başvurularının önceki hafta son 26 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından 13 Aralık'ta sona eren haftada 554 bin ile beklentilerin çok az altında açıklandı. Başvuruların 558 bin olması bekleniyordu. Önceki hafta için 573 bin olarak açıklanan başvuru sayısı 575 bine revize edildi.

Jaguar'a devlet yardımı yolda
İngiltere Ticaret Bakanı Lord Mandelson, Jaguar'la muhtemel devlet yardımı konusunda görüşmeler yaptığına dair iddiaları doğruladı ancak yardım yapılıp yapılmayacağı henüz kesinlik kazanmadı. Geçtiğimiz yazdan bu yana Solihull, Castle Bromwich ve Halewood'daki fabrikalarında üretimi yavaşlatan Jaguar grubunun İngiltere'de 15 bin çalışanı bulunuyor. Şirket geçen ay 850 kişinin işine son verdi.

Amerikan SPK'sı kadın başkana emanet
Madoff'un saadet zinciri konusunda gözetim yetkisini kullanmamakla suçlanan Amerikan Sermaye Piyasası Kurulu SEC'in başına bir kadın getiriliyor. Bush'tan görevi 20 Ocak'ta devralacak olan Obama,SEC'in başına Finans Endüstrisi Denetim ve Düzenleme Otoritesi CEO'su Mary Schapiro'yu seçti. 53 yaşındaki Schapiro, SEC'in 74 yıllık tarihinde ilk kadın başkan olacak.

10 milyon $ kefalet verdi ev hapsine alındı
ABD tarihinin en nitelikli dolandırıcılık olayının faili eski Nasdaq Başkanı Bernard Madoff'un kefalet koşulları değiştirildi. Mahkeme Madoff''un ev hapsinde tutulmasına karar verdi. Madoff'un New York ve Palm Beach'deki evleri de kefalet kapsamına alındı. Madoff'un bileğine elektronik kelepçe takılmasına karar verilirken, geceleri evinden çıkması yasaklandı. Madoff, 10 milyon dolarlık kefalet bedelini bulabilmek için de evlerini de mahkeme emanetine devretti, pasaportlarına el kondu.

ABD'li Aetna 1000 kişiyi işten atıyor
ABD'li sigorta şirketi Aetna, yavaşlayan ekonomiye uyum sağlamak ve maliyetleri azaltmak için küresel işgücünün yüzde 3'ünü teşkil eden 1000 kişiyi işten çıkaracak. Şirketin Connecticut'da 374 kişiyi, Pennsylvania'da 165 kişi işten çıkaracağı, diğer işten çıkarmaların diğer yerlerde olacağı ifade edildi. Şirket, 50 ülkede faaliyette bulunuyor.

Kahn: ABD ekonomisi 2010'a kadar toparlanır
IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, ekonomik verilerde kötüleşmenin süreceğini toparlanmanın 2009 sonu ile 2010 başını bulacağını söyledi. Kahn, ocak ayından itibaren IMF'nin yeni ekonomik tedbirleri uygulamaya başlayacağını belirtti.