kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye'yi 'Sivaslı Cindy' tanıtacak

Erhan DOĞAN / İSTANBUL
18.12.2008
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizm tanıtım kampanyasının 80 ülkede ocak ayı itibarıyla başlayacağını belirterek, "Hedefimiz Türkiye markasını daha da güçlendirmek'' dedi..
Türkiye'nin tanıtım bütçesinde büyük kısıntıya gidildi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2009 yılı tanıtımı için 100 milyon YTL'lik bir bütçe ayırdıklarını açıkladı. 2008 için 120 milyon dolar belirlenen bütçe 2007'den artan 20 milyon dolarla 140 milyon dolara çıkarken, 2009 için de bu civarda bir rakam teklifinde bulunulmuştu. 2009 yılında turizm reklam kampanyasının hangi pazarlarda ve hangi ajanslarla gerçekleştirileceğini basın toplantısıyla açıklayan Günay, gazetecilerin sorusu üzerine, tanıtım bütçesinin daha az olmasının nedeninin önceki yıllardaki bütçe fazlasından kaynaklandığını ifade etti. Günay, "Yaklaşık 80 ülkede gerçekleştirilecek tanıtım ve halkla ilişkiler kampanyalarımız, Ocak 2009 tarihi itibarıyla başlatılacaktır. Önümüzdeki yıl için hedefimiz, 2008 yılında olduğu gibi, dünya ortalamasının üzerinde büyüme elde etmek ve Türkiye markasını daha da güçlendirmek'' diye konuştu. 2008'in Türk turizmi açısından olumlu bir yıl olduğunu belirten Bakan Ertuğrul Günay, 10 ayda turist sayısının 23.9 milyon kişiye ulaştığını ve bu rakamın geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 13.5 daha fazla, dünya ortalama turizm büyüme rakamlarının da çok üzerinde olduğunu bildirdi.

KRİZ ETKİLEMEYE BAŞLADI
Günay, 2008'de 120 milyon doların üzerinde bir bütçeyle yapılan tanıtım kampanyası başarısının turizm gelirlerine de yansıdığını söyledi. 8 ayda turizm gelirlerinin yüzde 20.8 artışla 14.3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydeden Günay, yıl sonu itibarıyla turizmin ülke ekonomisine katkısının 20 milyar doların üzerinde olmasının beklendiğini bildirdi. 2009'un turizm açısından zor bir yıl olmasının beklendiğini belirten Günay, firmaların krizi minimum etkiyle atlatmaları için turizme yönelik destekleme paketi çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.