kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Canan Arıtman

Arıtman daha sertleşti

19.12.2008
Gül'e yönelik "Annesinin etnik kökenini araştırın" sözleri tartışma yaratan Arıtman dün "Ermenilerin savını haklı bulanlara 'Sen de Ermeni misin' diye sorarlar" dedi..
CHP, İzmir milletvekili Canan Arıtman'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelik, "Annesinin etnik kökenini araştırın" sözlerini tartışıyor. Arıtman ise tepki alan sözleriyle ilgili geri adım atmadı ve üslubunu daha da sertleştirerek, "Soykırımı haklı bulanlara, onaylayanlara, hoş görenlere 'sen de Ermeni misin' diye sorarlar" dedi. Arıtman, şöyle devam etti: "Sayın Gül, Cumhuriyetin başı ise milletin hak, hukuk ve onurunu koruması, geleceğini koruması gerekir. Devlet tezi bilimsel, tarihsel ve hukuki olarak soykırım işlemediği şeklindedir. Buna aykırı söylemleri düşünce özgürlüğü kapsamında hoş görmemeliyiz, millet olarak arkasında durmamalıyız. Sayın Gül'ün sözleri beni endişelendirmişti, 'devletin resmi görüşü değişiyor mu' diye. Ancak Başbakan'ın sözleri beni rahatlattı. Gül'ün açıklamaları son derece sakıncalıdır. Ermenilerin sözde soykırım yapmakla ilgili Türk milletini suçladığı savını haklı bulanlar, onaylayanlar, hoş görenlere 'sen de Ermeni misin' diye sorarlar. 'Hepimiz Ermeni'yiz' denirse karşısına 'hepimiz Türk'üz' sözleri de çıkar. Bu tehlikelidir, onun için hepimiz tek milletiz denilmeli."

MAÇ YOLU AÇTI
CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ise Arıtman'ın açıklamalarını "Kendisiyle konuşmadım ama kendisi de insanların soy sopunun önemi olmadığını söylüyor. 1915 olaylarının araştırılması için Meclis bildiri yayımladı. Başkanlık Lordlar Kamarası'na mektup yazdı. Olayların tarihçiler tarafından araştırılması istenirken, bu kampanyaya neden bugün gerek duyuluyor. Sayın Cumhurbaşkanının durup dururken, önkoşulsuz Erivan'a maça giderek bu tür girişimlerin önünü açtığı görülüyor" diye değerlendirdi.