kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

THY ilk first class uçuşlara başlıyor

Giriş Saati : 19.12.2008 11:33
Güncelleme : 19.12.2008 20:28
Yeni Haber
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Kasım 2008 sonu itibariyle THY'nin 11 aylık toplam yolcu sayısının 2007'nin aynı dönemine kıyasla yüzde 15.1 artarak 20. 8 milyon yolcu sayısına ulaştıklarını açıkladı. THY Genel Müdürü Kotil, aynı dönemde business yolcu sayısında yüzde 24, dıştan dışa taşınan transit yolcu sayısında da yüzde 43.1 artış sağlandığını söyledi.

Temel Kotil, THY'nin 29 Aralık 2008 tarihi itibariyle Boeing 777 uçaklarla first class uçuşlara başlayacağını açıklayarak, "Bu THY tarihinde çok önemli bir dönüşüm olacak. Dünyada pek az havayolu var first class uçuş yapan. THY de artık bunlardan biri olarak. Ben THY Genel Müdürü olarak bu gelişmeden büyük heyecan duyuyorum ve herkesi de bu heyecanı yaşamaya davet ediyorum" diye konuştu.

"HER 100 YOLCUDAN 28'İ DEVAM EDİYOR"

THY'nin Ocak-Kasım 2008 dönemine ilişkin verileri ANKA'ya değerlendiren Genel Müdür Kotil, THY'nin dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen büyüme konusunda hız kesmediğini ve Aralık ayında da büyümesini sürdürdüğünü belirtti. Kotil sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle transit uçuşlarda business yolcuların giderek THY'yi tercih ettiklerini görüyoruz. Bunu hem diğer havayollarının business yolcu sayısındaki azalıştan anlıyoruz hem de THY'nin dıştan dışa transit yolcu sayısındaki büyük yükselişten gözlemliyoruz. Ocak-Kasım döneminde dıştan dışa transit yolcu sayısında yüzde 43.1 gibi oldukça yüksek bir artış gerçekleşti. Yani İstanbul'a gelen her 100 yolcudan 28'i yoluna THY ile devam etti.Bu gelişmeler transit uçuşlarda da giderek THY'ye sadık bir yolcu kitlesinin oluştuğunu gösteriyor".

"2009 FIRST CLASS YILI OLACAK"

Bu trendin devam etmesi halinde THY'nin hızla global bir marka haline dönüşeceğini söyleyen Temel Kotil, first class uçuşlar hakkında bilgi verirken de şunları ifade etti:

" Türkiye'de 10 yıl önce first class denemesi olmuştu, ancak beklenen başarı sağlanamamıştı. Şimdi biz first class uçuşlara dünyanın en gelişmiş uçaklarıyla başlayarak THY ve Türk havacılık tarihinde yeni bir döneme imza atıyoruz. Biz batıdaki havayollarına göre servis kalitesinde zaten daha iyi durumda idik. Doğuda ise birkaç havayoluna göre daha geride idik ama şimdi servis kalitesinde onları da yakalamış oluyoruz. 2009 bir anlamda THY için first class yılı olacak. THY servis kalitesi, kabin konforu ve toplam performansı ile kalitede bir numara olma yolunda. Tüm dünyada THY'nin bu başarısı konuşuluyor ve konuşulmaya da devam edecek"

"UÇAK FİLOSU VE TOPLAM KOLTUK SAYISI BEŞ YILDA İKİ KATINA ÇIKTI"

THY'nin uçak filosundaki gelişmelere de değinen Temel Kotil, beş yıl önce 68 olan uçak sayısının 2009 başı itibariyle 127'e çıkacağını, toplam koltuk sayısının da 10 bin 376'dan 22 bin 113 koltuğa ulaşacağını söyledi. Kotil toplam koltuk sayısının 2008 yılına kıyasla 2009'a yüzde 17 artacağını belirterek, "Tüm havayollarında kapasite azalması ve yolcu sayısında düşüş olurken ve küçülme planları yapılırken THY hem filosunu hem de koltuk sayısını arttırarak büyümesini 2009'da da sürdürecek. Koltuk sayısındaki yüzde 17'lik artış taşınan yolcu sayısında da en az bu oranın üzerinde bir artış sağlayacağımıza işaret ediyor. Bu bizce çok iddialı ve kendine güvenen bir hedef. Tüm havayolları bu konuda tereddüt içinde planlar yaparken THY'nin bu kararlı ve iddialı büyüme hedefini çok önemsiyoruz" dedi.

ANKA