kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Krizle yorgan küçüldü ayağımız dışarıda kaldı'

DiLEK TAŞ - ANTALYA
18.12.2008
IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, 2009'da Bomonti projesi dahil hiçbir yatırıma başlamayacaklarını söyleyerek "Yorgan küçüldü, ayaklar dışarıda kaldı" dedi..
IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, 2009'da derleme, toparlama, mevcut durumu koruma ve gelişmeleri bekleme yılı olacağını söyleyerek "Yorgan küçüldü, ayaklar dışarıda kaldı. Şimdi ayaklarımızı içeri alacağız" diye konuştu. Çeçen, 2009'lu sadece mevcut yatırımlarını koruyacakları bir yıl olacağını kaydetti.

"BOMONTİ'Yİ ERTELEDİK"
2009'da yeni yatırıma başlamayacaklarını kaydeden Çeçen, Bomonti'deki Tekel Bira Fabrikası yerine yapılacak otel, kongre merkezi yatırımını bir süre askıya aldıklarını açıkladı. Çeçen, aslında 2009'un başında projeye başlayıp 2011 yılında bitirmenin hedeflendiğini ancak bugün itibariyle yatırıma başlayacak durumda olmadıklarını söyleyerek "Bomonti yatırımını ağırlaştırıyoruz. Önümüzü görünceye kadar başlamayacağız" diye konuştu. Çeçen, İsraillilerle ortak yapılan tarım yatırımlarından da tamamen çıktıklarını söyledi. Çeçen, krizin etkilerini hissedip hissetmedikleri ile ilgili olarak da "Her tarafımız ağrıyor. Kriz her tarafımızı ağrıtmaya başladı. İnşallah yara bere almadan atlatacağız" diye konuştu. Çeçen bu sene devam edecekleri tek yatırımın Çeşme'de İngiliz Cember& Nicholson şirketi ile ortak yapılan ve 2009 Mayıs'ında bitirilmesi planlanan Çeşme Yat Limanı yatırımı olacağını belirtti. 25 milyon dolara mal olması beklenen Çeşme Yat Limanı projesinde liman bu yıl açılacak ancak alışveriş merkezi ve diğer bölümler 2010 yılına kalacak. Çeçen, "Çeşme yatırımının finansmanı daha önceden hazırdı. O yüzden bu yatırıma devam ediyoruz" dedi Ekonominin bugünkü durumunu benzini olmayan bir arabaya benzeten Çeçen, "Ekonominin benzini yok. Kıt kanaat benzinle herkes çarkını döndürmeye çalışıyor" dedi. Çeçen, turizmde açıklanması beklene destek paketin ise çıkacağına inanmadığını söyledi. Çeçen, "Önce tüketicilerin desteklenmesi lazım" diye konuştu.

"10 MİLYON TURİST AĞIRLARIZ"
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, krize rağmen 2009 yılında 10 milyon turist ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti. Çorabatır, 2009 yılı için sloganlarını ise '10 milyon turist 365 gün Antalya' olarak açıkladı.