kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 16.12.2008 08:53
Güncelleme : 16.12.2008 22:15
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzeyi ile zamanla batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Rize ve Hopa yağmurlu, Artvin çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Hava sıcaklığı yurt genelinde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

İSTANBUL SON YILLARIN EN SICAK ARALIK AYINI YAŞIYOR

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Dr. Mustafa Yıldırım, İstanbul'un son yılların en sıcak Aralık ayını yaşadığını söyledi.

Kasım ayında da sıcaklıkların uzun yıllar ortalamasına göre 1 derece fazla olduğunu belirten Dr. Yıldırım, "Uzun yıllar ortalamasına bakıldığında Ekim ve Kasım ayları 1 derece daha sıcak geçti. Bununla birlikte yağışlar mevsim normallerine uygun seyretti" dedi. Dr. Yıldırım, Aralık ayının ilk yarısının da, uzun yıllar ortalamasına göre daha sıcak geçtiğini ifade ederek, "Ancak önümüzdeki hafta sıcaklıklar hissedilir derece düşecek.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında ve mevsim normallerinin altına da düşmesi bekleniyor" diye konuştu.

ERZURUM'DA TERMOMETRELER EKSİ 27 DERECEYİ GÖRDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan aşırı soğuk yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 27, Ağrı'da 20, Erzincan'da 12, Kars'ta 11, Bayburt'ta 15 ve Iğdır'da 7 derece olarak ölçüldü. Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre kar kalınlıkları ise Erzurum'da 12, Ağrı'da 14, Bayburt'ta 11, Kars'ta 3 ve Iğdır'da 1 santimetre oldu.

Meteoroloji yetkilileri, bölgenin kuzeyinde hafta boyunca havanın parçalı az bulutlu olacağını, 19 Aralıkta da bölgede hava sıcaklıklarının yaklaşık 5 derece artacağını ifade ettiler. 22 Aralıkta ise bölgenin yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini ifade eden yetkililer, sürücüleri yollardaki sis ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardılar. Bu arada, bölgede en düşük hava sıcaklığının etkili olduğu Erzurum'da çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtları belediye ekiplerince temizleniyor.

Belediye yetkilileri, şehir içerisinde yollarda karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü, çatılarda oluşan buz sarkıtlarının her yıl birçok kişinin yaralanmasına neden olduğunu dikkati çekerek, vatandaşları çatı saçakları altında yürümemeleri konusunda uyardılar.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...