kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmir'de vahşet

CİHAN
Giriş Saati : 16.12.2008 16:27
Güncelleme : 16.12.2008 22:18
Yeni Haber
İzmir'de dün gece yaşanan olayda M.Ş. (26) adlı kişi, ablasını parçalara ayırıp yeğenini de boğazını keserek öldürdü. Zanlı, olaydan sonra üstünü değiştererek karakola teslim oldu. Girdiği şokun etkisiyle polislere ne olduğunu söyleyemeyen zanlı, kendisine verilen kağıda evin adresini yazarak olayı anlatmaya çalıştı.

Olay, dün gece saat 23.30 sularında, Balçova ilçesi Sakarya Caddesi, Timurlenk Sokak 37 numarada meydana geldi. Erzincan'da berber dükkanı bulunan M.Ş., Kurban Bayramı öncesi işyerini kapatarak İzmir'deki ablalarının yanına geldi. Yanında bin YTL bulunan M.Ş., ablası Naime Akagündüz (40), onun oğulları Abdullah Akagündüz (13) ve Burak Akagündüz (18), diğer ablası Sebile S., onun eşi ve çocuğunun bulunduğu evde kalmaya başladı. İddiaya göre M.Ş., evde kaldığı süre boyunca cebinden para eksildiğini iddia ederek, ablası Naime Akagündüz'ün oğlu, Vali Kutlu Aktaş İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Abdullah'ın almış olabileceği şüphesine kapılarak tartakladı. Bunun üzerine 7 Aralık tarihinde Abdullah'ın kahvehanede çalışan ağabeyi Burak Akagündüz, bir arkadaşını da yanına alarak öz dayısı olan M.Ş.'yi evin girişinde yakaladı. Kardeşini neden dövdüğünü soran Akagündüz, arkadaşıyla birlikte dayısını tartakladı. Bunun üzerine olay yerine polis geldi ve tarafları karakola götürdü. Zanlı M.Ş., polise verdiği ifadede yeğeni Abdullah'ın, cebinden para aldığından şüphelendiğini ve o yüzden kızdığını, diğer yeğeni Burak'ın bir arkadaşıyla kendisini tartakladığını iddia etti.

Taraflar arasındaki gerginlik, Naime Akagündüz'ün aynı evde oturan diğer kızkardeşi Sebile Süren ve aile bireylerinin araya girmesiyle tatlıya bağlandı ve zanlı M.Ş., yeniden ablalarıyla kalmaya devam etti.
Vahşet ise 15 Aralık saat 23.00 sularında yaşandı. Ablası Naime ve yeğeni Abdullah'ın evde bulunduğu sırada M.Ş. ile iki kişi arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası M.Ş.'nin cinnet geçirerek ablasını bıçakla öldürdükten sonra parçalara ayırdığı, yeğenini de boğazını keserek öldürdüğü ileri sürüldü. Polis, banyoda Naime Akagündüz'ün parçalanmış cesedini buldu. Abdullah'ın cesedini inceleyen polis, boğazının kesilerek öldürüldüğünü belirledi.

Olay sonrası şoka girdiği ileri sürülen zanlı M.Ş.'nin önce kanlı elbiselerini değiştirdiği, sonra Balçova Merkez Polis Karakolu'na gittiği öğrenildi. Karakolda konuşamadığı, görevli polislerin dilsiz zannederek kalem ve kağıt verdiği ortaya çıktı. M.Ş.'nin, kağıda sadece evin adresini yazdığı, polislerin, "Burada ne var? Ölü mü var?" şeklindeki sorularını da başını "Evet" anlamında sallayarak cevapladığı belirtildi. Bunun üzerine polis ekipleri, zanlı M.Ş. ile birlikte eve giderek korkunç manzarayla karşılaştı.
Gözaltına alındıktan sonra Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen zanlı M.Ş., doktor raporu için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Buradaki görevli doktorlar, M.Ş.'yi psikiyatri uzmanına sevk etti. Olay sonrası tek kelime konuşmayan zanlı, psikiyatri uzmanları tarafından Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. M.Ş.'nin, savcılığın talimatıyla tutuklu olarak hastaneye götürüleceği belirtildi.
Cinayet masası dedektifleri, yaptıkları araştırmada olay sırasında evde M.Ş. ile birlikte öldürülen abla Naime ve yeğen Abdullah'ın olduğunu, diğer ablası Sebile S. ve eşininse bulunmadığını belirledi. Öldürülen Naime Akagündüz'ün büyük oğlu Burak'ın da çalıştığı kahvehanede olduğu ortaya çıktı. Kardeşi tarafından öldürülen Akagündüz'ün bir simitçide çalıştığı, kızkardeşi Sebile ve kocası Ercan'la aynı evi paylaştığı, eşi Hüseyin Akagündüz'ün ise eve fazla uğramadığı öğrenildi. Olay sonrası cesetler, incelenmek üzere adli tıbba kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.