kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Palto ile ders görülen okula gaz verildi

Giriş Saati : 16.12.2008 17:46
Güncelleme : 16.12.2008 22:15
Yeni Haber
Erzurum'da iki haftadır doğalgazı kesik olduğu iddia edilen okula tekrar gaz verildi.

Erzurum Şair Nefi İlköğretim Okulu'nun bayramdan önceki haftadan itibaren doğalgazının kesik olduğu iddia edildi. Öğrenciler, sınıfta öğretmenleri ile birlikte paltolarıyla ders işlediklerini ileri sürdü. Basında çıkan haberler üzerine okulun kaloriferleri, dün saat 14.00 sularında tekrar yanmaya başladı.

İddiaları yalanlayan Okul Müdürü Ömer Karacaoğlu, dün saat 11.00 sularında kontörlerinin bittiğini, görevlinin kendisine haber vermesi üzerine Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak İl Özel İdaresi ödeneğiyle yaklaşık 9 bin YTL'lik (8 bin) kontör yüklettiklerini ifade etti.

Okula saat 14.00 sularında tekrar gaz verildiğini dile getiren Karacaoğlu, gazın bayramdan önce de kesik olduğu şeklindeki iddialara, "Bayramdan önce ortalıkta gaz kokusu vardı. Bunun üzerine yetkilileri çağırdık. Yetkililer vanaların değiştirilmesi gerektiğini belirtince hemen değiştirdik. Bu nedenle 1- 2 saatlik bir kesinti oldu." diye konuştu.

Bayram tatili nedeniyle kalorifer sıcaklıklarını tasarruf için 30 santigrat derecede tuttuklarını vurgulayan Karacaoğlu, "Kış şartları düşünüldüğünde okulun ilk gününün soğuk olması normal. Okulumuz eski bir okul, duvar kalınlıkları 1,5 metre. Okulun ısınması da soğuması da zaman alıyor." dedi.

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt ise olayda herhangi bir ihmal olmadığını söyledi. Kurt, "Sadece kontör azaldığından kalorifer sıcaklığı düşürülmüş. Zaten olay bize intikal edince hemen takviyede bulunduk. Bu soğuklarda eğer kalorifer yanmazsa tesisat diye bir şey kalmaz." dedi.

(CİHAN)